A A A

Agenda

Activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd door Viattence:

2017 agenda

 

Informatiebijeenkomsten over ouderen en dementie in de Samenhof in Viattence locatie Weidebeek in Wezep:

 

27 september 2017
Ik ben mantelzorger, wie helpt mij?

jan-heining2, viattence

 

 

 

 

 

 

Gespreksleider van deze avonden is Jan Heining, adviseur zorg en innovatie van Viattence en Voorzitter bestuur afdeling IJssel-Vecht van Alzheimer Nederland. Daarnaast zijn aanwezig de Casemanager Dementie van Viattence, behandelaren van Viattence Vitaal, de Specialist Ouderen Geneeskunde van Viattence en diverse sprekers die veel kennis hebben over bovengenoemde onderwerpen.

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur voor een kopje koffie, het programma start om 19.30 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten.

 

Geslaagde informatieavond over ouderen en dementie in Wezep

In Viattence locatie Weidebeek is op 18 januari een informatieavond georganiseerd met als thema: Vergeetachtigheid of Dementie? Deze avond is de eerste van een serie van vier informatieavonden in Wezep. Voor de opzet van deze avonden wordt de werkwijze van het Alzheimercafé Heerde gebruikt. Jan Heining die daar gespreksleider is leidt ook deze avonden. Bert van Essen (Specialist Ouderengeneeskunde van Viattence) heeft verteld over de vaak moeilijke afweging van het stellen van de diagnose Dementie. Er zijn namelijk ook andere oorzaken voor vergeetachtigheid en er zijn verschillende vormen van dementie.

Vervolgens is gesproken over wat zo`n diagnose met jou en je omgeving doet. De achttien bezoekers konden tips, maar ook zorgen met elkaar delen. Daarin ging het onder meer over de moeite die er soms is om met de gevolgen van dementie om te gaan. Vooral als de betrokkene daar niet over in gesprek wil of kan gaan. Waar kun je dan op rekenen en vooral op wie? En hoe krijg je dan de juiste ingang? Bert van Essen werd in dit gesprek aangevuld door de casemanager dementie, de ergotherapeut van Viattence en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige van GZ Centraal.

Reacties van mensen uit de zaal:
“Wat een mooie uitleg, echt in Jip en Janneke taal.” En: “Hier heb je wat aan.”

 

← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat