A A A

Werken en leren bij Viattence

Viattence zoekt toekomstige collega’s die oprecht nieuwsgierig zijn en onze cliënten willen kennen. Die vragen durven stellen en aandachtig luisteren naar het antwoord. Die altijd zoeken naar oplossingen met als enige doel onze cliënten de zorg en ondersteuning te bieden die zij wensen. Werk jij op basis van vertrouwen en gericht op het resultaat voor de cliënt? Vind je het leuk samen te werken in een team met professionals en vrijwilligers? Dan ben je bij ons op je plek!

De Viattence medewerker

De medewerkers van Viattence zijn betrokken, gemotiveerd, bevoegd en bekwaam. Wij besteden veel aandacht aan training en opleiding en een gedegen inwerkperiode. Het gaat dus niet alleen om werken, maar ook om blijven leren. Werken en leren om bij te blijven op je vakgebied. We beginnen met een warm welkom voor nieuwe medewerkers, om je zo snel mogelijk kennis te laten maken met de organisatie en onze manier van werken.

Wat zeggen collega’ s over werken bij Viattence:

“Het is hard werken iedere dag opnieuw, maar je krijgt daar ook heel veel voor terug. Voldoening, betekenis geven en betrokkenheid.”

“Ook als het moeilijk wordt en dat wordt het soms….. zijn er altijd collega’s op wie je kunt rekenen.”

“Er blijven piekmomenten, maar die zijn zo vergeten, als je ziet hoe dankbaar cliënten soms zijn.”

“Zorg is een stukje van jezelf naar anderen brengen.”  

Voor meer verhalen van medewerkers, lees onderstaand magazine:

 

Vacatures

Binnen Viattence hebben we vacatures voor verschillende functies in de zorg en in de ondersteunende diensten. Voor een actueel overzicht van de vacatures, kijk je op onze vacaturepagina. Daarnaast kun je ons altijd een open sollicitatiebrief sturen of je aanmelden binnen ons career-center. We houden je dan op de hoogte van nieuwe vacatures. Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag,  bel dan even met PO&O 0578 – 668 494.

Bekijk alle vacatures

 

Kernwaarden

Viattence medewerkers werken vanuit de volgende kernwaarden:

  1. Aandacht/attentie
  2. Warmte
  3. Betrokkenheid
  4. Zorg

Eenvoudig te onthouden als AWBZ.

Opleidingsmogelijkheden binnen Viattence

Lerend werken (BBL – Traject)

Voor (toekomstige) medewerkers die werken en leren willen combineren zijn diverse Beroeps Begeleide Leerweg trajecten (BBL) mogelijk. Je gaat daarbij één dag in de week naar school. Daarnaast werk je binnen Viattence.

Stages

Voor reguliere stageplaatsen (BOL-trajecten) raden wij je aan contact op te nemen met de BVP- of stagecoördinator van je opleiding. Viattence heeft diverse contacten met omliggende ROC’s en HBO-instellingen voor plaatsing van stagiairs. Contacten over stageplaatsen lopen echter altijd via de praktijkdocent van het ROC. Zij ontvangen een registratienummer van ons waarmee jij je kunt aanmelden. Met de aanmelding ga je akkoord met de stagevoorwaarden.

stagevoorwaarden Viattence

Meer informatie over stages binnen Viattence vind je op de website: www.stagemarkt.nl 

Praktijkroute Verzorgende IG BOL (voor zij-instromers en VMBO schoolverlaters)

Zorgen doen we samen! Doe jij mee?

Is dit op jou van toepassing?
•Je wilt graag in de zorg werken
•Je wilt iets betekenen voor mensen
•Je wilt je graag omscholen naar aan functie met toekomst
•Je bent toe aan een nieuwe uitdaging
•Je bent full-time moeder of vader, maar wil weer aan de slag
•Je wilt een baan waar je blij van wordt
•Je wilt je graag verder ontwikkelen

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken we

Viattence zoekt jou als je denkt aan (om)scholing, een keuze voor of overstap naar de ouderenzorg wilt maken, nieuwsgierig en leergierig bent en het hart op de juiste plek hebt. Je hebt minimaal een VMBO-T of KB opleiding, wilt nieuwe kennis opdoen maar hebt geen zin om opnieuw jarenlang in de schoolbanken te zitten. Je steekt graag je handen uit de mouwen in een team van professionals en samen met mantelzorgers en vrijwilligers. En je bent nieuwsgierig naar het verhaal achter de mensen die je verzorgt en ondersteunt. Want de mens staat bij ons altijd centraal.

Jouw investering

De opleiding moet je zelf bekostigen (schoolgeld € 1.000,- per jaar en boekengeld circa € 650,- voor de gehele opleiding).
Je moet hiervoor 32 uur per week beschikbaar zijn.

Wat bieden we

Viattence biedt een praktijk/leren plek, dus in de praktijk leer je hoe je onze bewoners en cliënten de zorg en ondersteuning kunt bieden die zij wensen. Duur van de opleiding 2 tot 3 jaar afhankelijk van vooropleiding en werkervaring. Stagelopen en schooldagen in de praktijk op één van onze locaties in Epe. Je wordt opgeleid tot Verzorgende IG met daaraan gekoppeld het officieel erkende diploma. Hiermee ben je direct verzekerd van een baan bij Viattence.

Tijdens de opleiding ontvang je een stagevergoeding (€ 2,40 bruto per uur) en reiskostenvergoeding volgens CAO VVT. We stellen je in de gelegenheid om betaald vakantiewerk- en/of weekendwerk te doen.

Vanaf het begin van de opleiding werk je al samen in een professioneel team bij een van de koplopers in de ouderenzorg.

Huidige studenten die de praktijkroute volgen, vertellen hun ervaringen op onze website. Klik op de volgende link om dit te lezen: Praktijkroute BOL Verzorgende IG

En nu?

Nog steeds enthousiast? Wij ook! Ieder jaar in september start Viattence een nieuwe opleiding zoals hierboven beschreven. Je kunt solliciteren hiervoor via de knop ‘solliciteren’ onder aan de vacature Praktijkroute tot Verzorgende IG (BOL). Wil je eerst meer informatie bel dan 06-48 44 96 03 of stuur dan een e-mail aan Hester Hauer h.hauer@viattence.nl

De opleiding start in september 2018.

 

Maatschappelijke stages VMBO en vrijwilligerswerk

Bovendien zijn middelbare scholieren welkom voor maatschappelijke stages. Deze stages vallen bij Viattence onder het vrijwilligerswerk. Erg trots zijn we op onze vele vrijwilligers, we hebben meer dan 600 vrijwilligers aan onze organisatie verbonden. Zij zorgen voor al die extra ondersteuning, gezelligheid en brengen de maatschappij naar binnen, met mooie verhalen, foto’s, filmpjes en nieuwtjes. Bel of e-mail hiervoor met onze coördinatoren welbevinden:

  • Lida van Moorst, coördinator Welbevinden van de locaties in Vaassen, tel. 06 – 48 27 08 11 of door een e-mail te sturen naar lidavanmoorst@viattence.nl
  • Sieger Nijdam, coördinator Welbevinden van de locaties in Heerde, tel. 06 – 18 97 97 79 of door een e-mail te sturen naar: siegernijdam@viattence.nl
  • Els Bastiaan, dagbestedingscoach van de locaties in Wezep, tel. 06 – 18 42 31 22 of door een e-mail te sturen naar e.bastiaan@viattence.nl
  • Yvonne Feddema, coördinator Welbevinden van de locaties in Epe, tel. 06 – 38 59 43 27 of door een e-mail te sturen naar yvonnefeddema@viattence.nl

Viattence is volop in ontwikkeling en neemt jou daar graag in mee.

Viattence is een lerende organisatie. Het is voor ons belangrijk om de eigen talenten van medewerkers te stimuleren door aanvullende opleidingen en variatie in werkzaamheden aan te bieden. Door samen ontwikkeltrajecten in te gaan ontstaat kruisbestuiving die belangrijk is voor de overdracht van kennis en wederzijds begrip en respect. Na je diplomering zijn er dan ook voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen Viattence.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Viattence profiteert je van diverse arbeidsvoorwaardelijke regelingen. Deze regelingen zijn op diverse plaatsen vastgelegd: In de basis CAO VVT (voor alle medewerkers in de sector VVT) en in de arbeidsvoorwaarden van Viattence. Klik op één van de regelingen om de betreffende arbeidsvoorwaarden te lezen.

Arbeidsvoorwaarden Viattence:

toelichting-primaire-arbeidsvoorwaarden aug-2017

CAO VVT 2016-2018

Werken in de ouderenzorg

 

Volg ons of Like ons via:

Facebook logo TwitterlogoLinkedin logo

 

← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat