A A A

Uw thuiszorgwens

Logopedie voor ouderen

Bij de logopedisten van Viattence Vitaal kunt u terecht voor preventie, onderzoek en behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van:

  • spraak
  • taal
  • stem
  • slikken
  • en gehoor.

U bent bijvoorbeeld moeilijk verstaanbaar als gevolg van de ziekte van Parkinson of MS. Na een beroerte of trauma heeft u een taalstoornis gekregen en wordt lezen en schrijver moeilijker. Taal wordt lastiger om te begrijpen of te gebruiken en dat beperkt u in uw sociale contacten.

De logopediste oefent met u om spraak en taal of andere mondfuncties te verbeteren. En u krijgt oefeningen mee naar huis. Er kan ook samen met u gezocht worden naar de juiste hulpmiddelen om spraak of taal te ondersteunen of te vervangen. Als partner of mantelzorger kunt u onzekerheid ervaren hoe hiermee om te gaan. Ook daarover gaan we graag met u in gesprek. Eventueel kunnen we u verwijzen naar andere specialismen van Viattence Vitaal.

img_8153
Agnes Kleine en Resy van der Laan

Logopedie voor ouderen bij gehoorproblemen en slikproblemen

Bij het ouder worden neemt ook de kans op gehoorproblemen toe. Communiceren en spreken is lastig wanneer u niet goed hoort. De logopediste doet onderzoek naar gehoor en geeft advies met betrekking tot communicatie of een eventueel vervolgtraject. Bij eet- en drinkproblemen als gevolg van het ouder worden of door neurologische aandoeningen helpt de logopediste om zo veilig en normaal mogelijk te kunnen blijven eten en drinken, ondanks slikproblemen. En we laten u kennismaken met voedingsmiddelen die het makkelijker voor u maken.

De logopedisten van Viattence Vitaal worden elke 5 jaar getoetst om geregistreerd te blijven bij Het Kwaliteitsregister van paramedici en zijn aangesloten bij De Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie.

logo_nvlf-logopedie  logo-kwaliteitsregister-paramedici

De logopedisten zijn werkzaam binnen de locaties van Viattence, maar komen ook bij u thuis in Heerde, Wapenveld, Wezep, Epe en Vaassen en de omliggende plaatsen. Wilt u meer informatie over de Viattence Vitaal logopedisten of wilt u een afspraak maken? Bel dan met 0578 – 668 560.

Viattence Vitaal Logopedie vindt u ook op www.logopedist-info.nl

 

← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat