A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Blog Joëlle Bos

All you need is love bij Viattence

 

December is een maand die jaarlijks weer in het teken staat van gezelligheid, lichtjes in de donkere dagen, samen-zijn, liefde… Het TV programma All You Need Is Love speelt daarop in met een speciale uitzending op Kerstavond, waarin presentator Robbert ten Brink geliefden van over de hele wereld herenigd om de feestdagen samen door te brengen. Nederland kijkt er massaal naar, met een lach en een traan. En we beamen Robbert ten Brink als hij zegt: “… want niemand mag met kerst toch alleen zijn?”.

Maar wat heeft All You Need Is Love met Viattence te maken? Nou, wij hebben onze eigen “Robbert ten Brink’s” rondlopen: de Viattence Consulenten! De consulenten slaagden erin de afgelopen weken voor de kerst maar liefst 3 echtparen te herenigen of samen te verwelkomen in een woonlocatie van Viattence. En dat voelt GOED!

Is dat bijzonder? Jazeker! Allereerst zijn de consulenten afhankelijk van de indicaties van de cliënten, die soms ver uiteen liggen. Hoe houd je die dan toch samen als de zorg zo in hokjes georganiseerd is? Juist: niet in hokjes denken, maar vanuit de kernwaarden AWBZ van Viattence! De mens centraal zetten en niet alleen de cliënt met bijbehorende indicatie te zien. Aandacht voor wie je voor je hebt en wat voor hen belangrijk is: samen zijn en zo lang mogelijk samen blijven. Tot de dood hen scheidt, niet de zorgvraag.
Hen met warmte en betrokkenheid benaderen en zien waarin ze samen kunnen zijn, maar soms ook beter even apart van elkaar. Omdat het 24/7 samen zijn met elk je pijn, ziekte, onrust en vragen, soms ook als belastend kan worden ervaren. En hen zo de zorg geven op de gebieden waar het ze zelf niet meer lukt, ook al is dat zeer waarschijnlijk verschillend voor beiden. Elk op hun eigen manier en zoveel mogelijk zoals ze het altijd gewend waren.

Maar daarnaast moeten er wel net tegelijk twee kamers beschikbaar komen onder hetzelfde dak of op dezelfde verdieping of woongroep. En daar is de geluksfactor voor nodig, of een beetje ‘Leiding Van Boven’. Want het gebeurde jammer genoeg ook, dat een hereniging van twee zussen helemaal in kannen en kruiken was, maar de verhuizende dame stervende kwam te liggen. Het kon niet doorgaan en ze overleed. Dat is het rauwe randje van het werk. Niet alles is maakbaar, ook niet voor “Robbert ten Brink”.

En tot slot was er ook een echtpaar dat niet kon wachten op twee beschikbare kamertjes. Ze ruilden hun eigen woning in voor één gezamenlijk kamertje. Dat was even passen en meten, maar daar doen we alles voor bij Viattence. Want ze kúnnen gewoonweg niet zonder elkaar. Als het dan lukt, geeft dat een warm gevoel. Want echte liefde wil je toch niet scheiden?

Dan kun je je kritisch afvragen: “Maar is dat niet verre van de visie van Viattence “net als thuis”, twee mensen op zo’n klein kamertje?”, Nee! Want aan de buitenkant is het misschien wel op alle vlakken anders dan thuis. Maar voor deze mensen betekent thuis: “home is wherever I’m with you.” Dus nu zijn ze thuis: samen! All you need is love…

Uw Viattence Consulent Joëlle Bos

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat