A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Het verhaal van gastvrouw Danique

‘Mensen zeggen vaak dat ik zorgzaam ben’

Danique gastvrouw bij Viattence

Danique van Asselt is 24 jaar, studeert diermanagement en heeft als bijbaan de functie van gastvrouw bij Viattence locatie Veldheem in Wezep.

De meeste studenten werken in de kroeg of in een winkel. Hoe kwam je op het idee om in de ouderenzorg te gaan werken?
‘In het verleden heb ik schoonmaakwerk bij Viattence gedaan. Dan kwam ik 2,5 uur schoonmaken, maar de bewoners wilden graag een praatje maken. Ik vond het dan altijd jammer als ik weinig tijd had. Nu ik als gastvrouw werk, ben ik er juist om een praatje te maken en voor de koffie en de thee te zorgen. Of een spelletje te doen, een cake te bakken of haren te kammen. Binnenkort neem ik mijn gitaar mee en ga ik een liedje zingen voor ze.’

Wat vind je leuk aan de gesprekken met bewoners?
‘Alle bewoners praten over vroeger en ik hou van geschiedenis. Dat komt dus mooi uit. Een meneer vertelde laatst over zijn moeder, zij was 106 jaar geworden. Zijn kleindochter had een boek gemaakt over zijn moeder. Over de oorlogen, en dat ze de Duitsers bij haar aan tafel moest laten eten. Dat vond ze verschrikkelijk. Ik vind het bijzonder om zulke verhalen te horen.’

Je studeert voor diermanagement. Is dat niet iets heel anders dan ouderenzorg?
‘Het is verschillend en vergelijkbaar tegelijk. Dieren en ouderen hebben allebei veel zorg nodig. Mensen zeggen vaak tegen mij dat ik zorgzaam ben. Na mijn werk blijf ik vaak nog wel een halfuur extra hangen, zodat ik zeker weet dat de bewoners er warmpjes bij zitten.’

Raad je andere studenten een bijbaan in de zorg aan?
‘Jazeker. De gesprekken met bewoners zijn interessant. En het is goed om mee te maken hoe het is om in een instelling te wonen. Als ik met eigen ogen zie hoe het is om hulpbehoevend te zijn, ben ik extra dankbaar dat ik alles zelf kan. Wat ik vind van de verdiensten? Ik verdien prima bij deze bijbaan.’

Hoe vind je het om bij Viattence te werken?
‘Viattence zet zich echt in om de beste zorg te geven. De aandacht voor zintuiglijke beleving is daar een voorbeeld van. Ik doe ook zo veel mogelijk om de zintuigen positief te prikkelen. Ik bak waar de bewoners bij zijn. Dan hou ik expres een beetje beslag over, zodat de bewoners de kloppers kunnen aflikken. Dat doet ze aan vroeger denken.’

Wat vind je moeilijk aan dit werk?
‘Er is een bewoner waar ik een bijzondere klik mee heb. Bij haar kom ik altijd eventjes langs. Als zij zou komen te overlijden, zou ik het daar moeilijk mee hebben. Maar, ik zie ook de andere kant, de mooie kant. Namelijk, ik help om de laatste fase van haar leven zo mooi mogelijk te maken.’

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat