A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Het verhaal van woonassistent Hulya

Agnes en Hulya woonassistenten, ViattenceHulya en Agnes beiden woonassistenten bij Viattence

‘Deze baan is een droom die uitkomt’

Hulya Akirmak werkt bij Viattence De Klaarbeek in Epe. Ze kwam er binnen als vrijwilliger en heeft er nu een betaalde baan als woonassistent huishouding. ‘Werken in de zorg was mijn droom. Die droom is uitgekomen.’

Je begon bij Viattence als vrijwilliger. Hoe zit dat?
‘Via de gemeente Epe deed ik als vrijwilliger de was en strijk voor mensen die dat zelf niet kunnen. Via dat project kwam ik bij Viattence terecht, om daar de was te doen en koffie te schenken. Samen met de bewoners. Dat vond ik geweldig, want ik wilde altijd al in de zorg werken. De ‘eerst verantwoordelijk verzorgende’ vroeg mij op een gegeven moment of ik geen contract wilde. ‘Want jij bent wel van aanpakken’, zei ze. Zo ben ik in deze vaste baan gerold.’

Kon je zonder zorgopleiding aan de slag?
‘Ik heb een cursus gehad om bewoners te wassen, aan te kleden, eten te geven en naar bed te brengen. Ik werd er alleen maar enthousiaster van. Yes, dit is wat ik wil! Ik ben er heel trots op dat ik nu deze baan heb.’

Wat maakt je werk bij Viattence zo leuk?
‘Ik heb het leuk met de collega’s. En de bewoners zijn zwaar dementerend, maar dankbaar voor wat ik doe. Ik kan goed met ze opschieten. Ik ga met ze mee naar de wc, ik heb veel geduld. Ik help ze met respect en liefde. En tijdens het koken praat ik met de bewoner. ‘Hoe maakte u het eten vroeger klaar?’ vraag ik ze dan. Of ik vraag ze wie de aardappels wil schillen. Ik betrek ze overal bij. De oude dametjes zeggen tegen mij, ‘jij bent altijd vrolijk’. Dat is leuk om te horen. En ze vragen me vaak waar ik vandaan kom. ‘Je naam is anders’, zeggen ze dan. Als ik ze dan vertel dat ik uit Turkije kom, zeggen ze ‘niet, je liegt!’ Dat kun je namelijk niet aan mij zien. Grappig hoe de bewoners daarop reageren.’

Waarom ben je niet eerder in de zorg aan de slag gegaan?
‘Mijn gezondheid zat niet mee. Ik heb nieuwe heup, een nieuwe schouder en heb op mijn vijftiende een scoliosusoperatie gehad. Inmiddels ben ik 47 jaar en heb ik twee kinderen. Daar kwam ook nog de zorg voor mijn eigen moeder bij. Kortom, dit werk kwam er nooit van. Dat het nu toch is gelukt, is een droom die uitkomt.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat