A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Hofje Wendakker

Op de plaats van de vroegere locatie Wendhorst staat sinds juli 2019 een innovatieve verpleegzorglocatie: Hofje Wendakker. De locatie bestaat uit 12 zorgwoningen voor elk 8 bewoners. De eerste bewoners zijn er in juli 2019 naar toe verhuisd en inmiddels is er een wachtlijst. Alle woningen zijn in een eigen stijl ingericht: een landelijke stijl, klassieke stijl en moderne stijl. De woningen staan rondom een mooie, ruime tuin.

Voor een goede indruk van Hofje Wendakker kunt u hieronder de video bekijken, die gemaakt is door Omroep Gelderland:

 

Beneden wonen, boven slapen

In Hofje Wendakker wonen de 96 ouderen. Met acht personen delen ze een woonkamer en een keuken. Boven slapen ze in een ruime eigen kamer. Elk gebouw is een soort eengezinswoning, maar dan met acht slaapkamers. Er is een gezamenlijke hal, waar je door loopt naar de keuken en woonkamer met serre. Er wordt in de keuken dagelijks gekookt en, waar mogelijk, draaien de bewoners mee in het huishouden. De teamleider: “Waar het bij ons om draait, is dat we nu nog meer kunnen waarmaken. Namelijk de mens zien, los van zijn ziekte of aandoening. Welzijn voorop, goede zorg, een luisterend oor, een warm gebaar”.

Vrijheid en veiligheid voorop

Er zijn allerlei innovatieve technologieën in de zorgwoningen. Bijvoorbeeld verlichting die het dag- en nachtritme ondersteunt en domotica, waardoor de bewoners meer vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen. Door dat licht worden ze actiever. ’s Nachts wanneer ze naar het toilet moeten, gaat het licht automatisch aan. Geen felle lamp, maar zachte tonen, zodat iemand ook zo weer terug is in de slaapmodus.

De nieuwe technieken spelen in op vrijheid, veiligheid en privacy. Vanuit elke kamer kan een zorgmedewerker worden opgeroepen door op een knop te drukken. Bewegingssensoren registreren het als een bewoner uit bed stapt of de kamer verlaat. Naast deze basisalarmering is het mogelijk een persoonlijk profiel van de bewoner te koppelen. Het systeem volgt het basisritme, maar zodra de bewoner ervan afwijkt geeft het systeem een melding aan een zorgmedewerker. Deze kan dan op zijn smartphone live meekijken in de kamer van de bewoner en bepalen of hulp nodig is.

Ook aan naasten is gedacht; zij ontvangen een elektronische sleutel. Deze sleutel geeft alleen toegang tot de verblijven waarvoor dat nodig is. Daarmee is de privacy van de andere bewoners gewaarborgd; het is echt hun eigen kamer en geen zorgkamer.

 

Belevingstuin

De binnentuin is een veilige, besloten buitenruimte waar de bewoners vrij kunnen wandelen. De tuinarchitect: “De beplanting is van verschillende hoogtes, zodat je ook vanuit de rolstoel en eventueel vanuit bed de tuin kunt beleven. Voelen is van zo’n grote betekenis. Van planten als lavendel of tijm blijft de geur dan even hangen. Dat roept weer herinneringen op”.

Er is ook een groentetuin, waar verschillende soorten groente worden verbouwd. Hier kunnen de bewoners samen met vrijwilligers en begeleiders een bijdrage aan leveren. Verder is er een dierenweide met kippen en een bijzonder soort eenden. Ook staan er fruitbomen. Kortom, het is een ware belevingstuin.

Hier vindt u de waarderingen van bewoners op Zorgkaart Nederland.

Bekijk hier de inrichting van de woningen:

https://www.viattence.nl/wp-content/uploads/2019/04/Informatie-verhuizing-voor-nieuwe-bewoners.pdf

Locatieleaflet Hofje Wendakker afbeelding

Zorgkaart Nederland

Wat anderen over ons zeggen:

“Hofje Wendakker, huisje 6-8: Goede cliëntgerichte zorg voor mijn vader. Meebewegen in beleving en gedrag en hierop aansluiten. Goede informatieverstrekking en overleg met familie”

“Verder voor de zorg en de aandacht die de bewoner krijgt een dikke plus. De afdeling wordt adequaat geleid en het zorgpersoneel is 100% ok”.

Wilt u meer waarderingen lezen, klik hier.

Wilt u zelf een waardering geven, klik hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat