A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Hofje Wendakker

Wonen bij Viattence locatie Hofje Wendakker in Heerde

Hofje Wendakker is een woonzorglocatie aan de rand van het centrum van Heerde. Hofje Wendakker heeft 12 huizen voor in totaal 96 bewoners en is ingericht voor het bieden van intensieve lichamelijke zorg (somatische zorg) en intensieve psychogeriatrische zorg (dementiezorg) in een huiselijke omgeving. Elk huis biedt ruimte aan acht bewoners en heeft één logeerkamer. De huizen van deze locatie – die in 2019 is geopend –  zijn gebouwd in de vorm van een hofje en staan met elkaar in verbinding door een prachtige belevingstuin. Naast Hofje Wendakker vindt u in Heerde ook onze locatie Korteslag.

 Bekijk de wachtlijst  Bekijk de brochure van Hofje Wendakker

———————————————————————————————————————————–

Kleinschalig wonen

Viattence werkt ook bij Hofje Wendakker volgens de visie ‘kleinschalig wonen’. Dat wil zeggen dat we zorg in een huiselijke omgeving bieden. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de indeling van de woningen: bewoners wonen beneden en slapen boven. Voor de meeste mensen is dat net als thuis. We streven naar een ideale combinatie van wonen, welzijn en zorg en dat alles in veilige en vertrouwde omgeving waarin u zich thuis voelt!

Meer informatie over kleinschalig wonen

 

Hoe ziet Viattence locatie Hofje Wendakker eruit?

Hofje Wendakker heeft 12 huisjes. Deze woningen zijn aan elkaar geschakeld. Elk huisje is een soort eengezinswoning, maar dan met acht slaapkamers. Via de gezamenlijke hal loop je naar de keuken en woonkamer met serre. Alle huisjes hebben uitzicht op een veilige, afgesloten tuin. In de keuken wordt dagelijks lekker gekookt en waar mogelijk helpen de bewoners mee in het huishouden. Want zorgen doen we samen!

Bekijk hier de plattegronden

———————————————————————————————————————————–

Sfeer bij Hofje Wendakker

De huiskamer van de woningen vormt het kloppende hart; daar vinden dagelijks diverse huiselijke activiteiten plaats. Zo wordt er verse thee gemaakt, staan de karbonaadjes te pruttelen of wordt de was opgevouwen. Ook hebben bewoners alle gelegenheid om tijd door te brengen in hun eigen slaapkamer. Deze kunnen ze naar eigen wens inrichten. Bewoners nemen hun eigen meubeltjes mee en bepalen wat er aan de muur komt te hangen in hun eigen appartementje.

 

Vast team van medewerkers

Iedere woning heeft een vast team van medewerkers. Dat geeft houvast en herkenbaarheid, wel zo prettig! Het is fijn om te weten dat de zorg en ondersteuning dichtbij is. Of het nu gaat om de dagelijkse zorg of een overleg met de specialist ouderengeneeskunde: bewoners kunnen rekenen op een herkenbaar gezicht. Ook heeft ieder huisje van Hofje Wendakker woonassistenten: zij koken heerlijke maaltijden, doen een spelletje met de bewoners of helpen met een breiwerkje.

 

Vrijheid, veiligheid en privacy bij Hofje Wendakker

De huizen van Hofje Wendakker zijn voorzien van alle gemakken van de huidige tijd. Denk aan (val-)alarmering of lampen die mee gaan met het daglicht. ’s Nachts, wanneer bewoners naar het toilet moeten, gaat het licht bijvoorbeeld automatisch aan. Geen felle lamp, maar zachte tonen, zodat bewoners sneller weer lekker in slaap vallen.

Bewoners kunnen vanuit elke kamer een zorgmedewerker oproepen met één druk op de knop. Bewegingssensoren registreren het gedrag van bewoners en via de smartphone kunnen zorgmedewerkers live meekijken wanneer dat nodig is. Ook aan naasten is gedacht: zij ontvangen een elektronische sleutel. Deze sleutel geeft alleen toegang tot de verblijven waarvoor dat nodig is.

———————————————————————————————————————————–

Belevingstuin Hofje Wendakker

De binnentuin van Hofje Wendakker is een veilige, besloten buitenruimte waar de bewoners vrij kunnen wandelen. De beplanting is van verschillende hoogtes, zodat bewoners ook vanuit de rolstoel en eventueel vanuit bed de tuin kunnen beleven. Voelen is van een grote betekenis. Van planten als lavendel of tijm blijft de geur dan even hangen.

Ook is er een groentetuin waar verschillende soorten groente worden verbouwd. Hier kunnen de bewoners samen met vrijwilligers en begeleiders tuinieren. Verder is er een dierenweide met kippen en bijzondere eenden. Ook staan er fruitbomen. Kortom: een ware belevingstuin!

Waarderingen Viattence Hofje Wendakker

We hechten veel waarde aan uw mening, hiermee kunnen we de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning continu verbeteren. Daarom is Viattence aangesloten bij Zorgkaart Nederland. Zorgkaart Nederland vergelijkt alle zorgaanbieders op een eerlijke wijze en geeft u een inkijkje in ervaringen van anderen.

Bekijk hier alle waarderingen Schrijf een waardering

———————————————————————————————————————————–

Contact met Viattence locatie Hofje Wendakker

Heeft u vragen of kunnen we u op een andere manier van dienst zijn? Neem gerust contact met ons op via 0578 668 449 of via info@viattence.nl Onze consulenten vertellen u graag alles over locatie Hofje Wendakker. Wilt u een keertje sfeer komen proeven bij Hofje Wendakker? Ook dat is mogelijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat