A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Intentieverklaring onderzoek nieuwe zorglocatie in Wezep

Wezep – De gemeente Oldebroek ziet zowel de vergrijzing als de wachtlijsten voor jongeren met een ondersteuningsvraag toenemen. Zij streeft ernaar dat haar burgers, jong en oud, passende zorg en ondersteuning kunnen blijven vinden in Wezep. Vandaag is een intentieverklaring ondertekend met Careander, deltaWonen en Viattence om gezamenlijk de nieuwbouw van een woonzorgcomplex van Viattence aan de Mariënrade in Wezep mogelijk te maken. De gemeente Oldebroek is al gestart met het wijzigen van het bestemmingsplan.

Ruimte voor meer zorg voor jong en oud in Wezep
Op dit moment wonen op de locatie in Wezep in het gedeelte Weidebeek oudere cliënten van Viattence en in het gedeelte De Linde cliënten die begeleiding krijgen van Careander. Viattence wil met de nieuw te bouwen woonzorglocatie aan de Mariënrade meer woningen met zorg bieden aan ouderen. Om zo uiteindelijk heel Weidebeek, in goed overleg met de huidige bewoners, over te dragen aan Careander. Zo kan Careander meer mensen die op de wachtlijst staan een passende woonomgeving met begeleiding bieden. Tegelijkertijd kan Viattence meer ouderen de juiste zorg en ondersteuning bieden aan de Mariënrade: een prachtige, centrale plek in de buurt van het dorpshuis en voorzieningen. DeltaWonen verhuurt het Weidebeek pand aan zowel Viattence als Careander en faciliteert alle partijen waar nodig om samen tot een goede oplossing te komen.

Onderzoek naar het beste bouwplan
Uit het onderzoek moet blijken wat de beste manier is om dit bouwplan ter plaatse van Mariënrade te realiseren. Er wordt eendrachtig samengewerkt om met elkaar tot passende oplossingen te komen die voor alle betrokkenen en in het bijzonder de inwoners van Wezep meerwaarde biedt.

In het najaar volgt definitief besluit
De coronacrisis heeft de beide zorgorganisaties Viattence en Careander zwaar geraakt. De gevolgen hiervan voor de lange termijn zijn nog niet volledig duidelijk. Daarom is afgesproken dat pas in het najaar van 2020 definitieve besluitvorming plaats zal vinden.

Zodra het onderzoek is afgerond worden alle betrokkenen geïnformeerd over de uitkomsten hiervan.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat