A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Inzet van dieren

Viattence heeft een Dog Assisted Coach in dienst én er zijn aaihondenteams. Alles om een samenwerking en verbinding tussen mens en dier te bewerkstelligen.

Wat doet een Dog Assisted Coach?

De Dog Assisted Coach biedt dier-ondersteunde interventie, met ondersteuning van dieren en is doelgericht en gestructureerd waarbij dieren bewust worden ingezet als ondersteuning op het gebied van gezondheid. Doel is een positief therapeutisch effect op mensen te bewerkstelligen. De dier-ondersteunende interventies bestaan uit een mens-dier team dat formeel wordt aangevraagd en ingezet in samenwerking met psycholoog en/of arts met een achterliggend doel. De interventies zijn individueel gericht en worden structureel ingezet waarna bevindingen en verloop worden gerapporteerd.

Aaihondenteams

Aaihondenteams worden vooraf geselecteerd door de Dog Assisted Coach en ingezet voor dierondersteunde activiteiten. Dit gaat om informele interacties, bezoeken, die meestal worden uitgevoerd door een vrijwilliger met als doel motiverende, educatieve en recreatieve activiteiten aan te bieden. De aaihondenteams bezoeken bewoners op de groepen. Er zijn geen behandeldoelen bij deze interacties. De aaihondenteams zijn mens-diercombinaties die een opleiding gevolgd hebben zodat zij professioneel ingezet worden bij informele bezoeken bij bewoners. De aaihondenteams werken formeel en rechtstreeks samen met de Dog Assisted Coach. Tijdens het bezoeken van bewoners worden zij gekoppeld aan een vast contactpersoon van de desbetreffende locatie waar zij regelmatig contacten mee kunnen onderhouden. Voorbeelden van het inzetten van een aaihondenteam kunnen gericht zijn op gezelligheid, een algemeen praatje, het bieden van troost en/of steun, eenzaamheid, wandeling, of sociale interactie.

Dog Assisted Coach

Monique Crediet, de Dog Assisted Coach, is werkzaam alle locaties van Viattence.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat