A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Mantelzorgers

Veel familieleden zijn mantelzorgers voor onze bewoners en cliënten, zowel thuis als binnen onze locaties. Mantelzorgers kennen onze cliënten vaak het beste en zijn daarom heel belangrijk. Zij geven ons meer inzicht in het leven van cliënten en bewoners en dragen daarmee bij aan het leveren van maatwerk aan iedere unieke cliënt. Viattence betrekt mantelzorgers dan ook actief bij de zorg en ondersteuning. Zo vinden bewonersgesprekken of cliëntgesprekken ook plaats op verzoek van mantelzorgers: zij bepalen wie aan het gesprek deelnemen. Meer hierover leest u in ons mantelzorgbeleid.

Bekijk het mantelzorgbeleid van Viattence

Viattence cliëntportaal

 

Kent u de cliëntenraad al?

Om de zorg voor onze bewoners en cliënten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de cliënt is het erg belangrijk om te weten wat er onder de cliënten leeft. Daarom zijn de leden van de cliëntenraad de ogen, oren en de stem van de cliënten van Viattence. Zij gaan graag het gesprek aan met bewoners en cliënten, maar ook zeker mantelzorgers. Zorgen doen we immers samen.

Meer informatie over de cliëntenraad

 

Het cliëntenportaal van Viattence

Zorgen doen we samen bij Viattence. Wij bieden cliënten en hun mantelzorgers dan ook de mogelijkheid om inzage te krijgen in het elektronisch cliëntendossier en contact te onderhouden met onze collega’s via het cliëntportaal. Dit is niet alleen erg handig, maar ook nog eens snel, veilig én interactief.

Meer informatie over het cliëntenportaal

Mijn Leefplan

Sommige bewoners hechten er veel waarde aan om er altijd netjes en verzorgd uit te zien, anderen willen graag daar kunnen komen waar zij willen. De ene bewoner wil zijn of haar dag graag in kunnen vullen zoals ze zelf wensen, anderen hechten meer waarde aan de borging van zakelijke belangen. Geen enkele bewoner of cliënt van Viattence is hetzelfde. En dat maakt hen zo uniek. Het Mijn Leefplan van Viattence sluit hierop aan: het geeft inzicht in wat iedere unieke bewoner wil en hoe Viattence daar op in kan spelen. Het plan – dat het zorgleefplan vervangt – geeft weer :

  • hoe de bewoner van een van onze woonzorglocaties zijn of haar leven wil leiden
  • wat hij of zij hiervoor nodig heeft
  • hoe dit met behulp van Viattence wordt gedaan

Het Mijn Leefplan is dus geschreven op basis van de wensen en behoeften van de bewoner. Het plan wordt dan ook in nauwe afstemming met de bewoner en naasten gemaakt.

 

Praat op tijd over het levenseinde

Wonen in een verpleeghuis komt vaak pas aan de orde wanneer thuis wonen écht niet meer gaat. We doen er alles aan om bewoners van onze woonzorglocaties een zo fijn mogelijk thuis aan te bieden, dat ook daadwerkelijk voelt net als thuis. Toch kan met het wonen bij een van onze woonzorglocaties ook een periode aanbreken waarin u moet nadenken over afscheid nemen van elkaar en van het leven. Bij Viattence werken professionals die met u over dit soort onderwerpen kunnen spreken. Ze denken met u mee en gaan samen met u op zoek naar de beste manier om u en uw familie bij te staan in deze lastige tijd. Meer informatie vindt u op de website van de Patiëntenfederatie.

Lees het E-Book ‘Praat op tijd over uw levenseinde’ 


 

Wellicht ook interessant…

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat