A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Paarse krokodil verlamt digitalisering

Wat een commentaar is er op de bureaucratie in de zorg. Veel te veel regels, veel te veel administratie. Laat mensen zorgen in plaats van schrijven. Nu zijn we in de zorg heel hard bezig het aantal regels te verminderen te vertrouwen op ons gezonde verstand. Zo kunnen we inmiddels zelf lezen op een pak melk wat de houdbaarheidsdatum is en hoeven we daarvoor niet meer te stickeren en af te strepen. Maar nu we zelf zo vooruitstrevend zijn, botst dat enorm met organisaties waar de paarse krokodil nog steeds op de troon zit.

Neem nu een simpele adreswijziging. Niet te lang over nadenken. Gemeente vragen om het oude adres om te zetten naar het nieuwe. Hoe moeilijk kan het zijn? Blijkbaar is dat best lastig nu we bij Viattence al zeker 9 maanden bezig zijn om in ‘Het Systeem’ aangepast te krijgen dat we aan de Korte Veenteweg 9C zitten in Epe. Er zijn mensen die krijgen in die tijd een kind, maar wij krijgen het in dit digitale tijdperk niet voor elkaar een adres aan te passen. En dat heeft niets met onwil te maken, maar met registratie in een zogenoemd BAG register waar meer instanties aan gekoppeld zijn. Nu is het de gemeente wel gelukt om ons daar in te zetten, maar blijken andere organisaties dit niet te kunnen zien. Let op en houd een woordenboek bij de hand:

Het adres is dus wel degelijk in de BAG registratie opgenomen. Nu heeft de BAG Viewer heeft een paar verschillende updatefrequenties. Zo wordt de geometrie geloof ik eens per week bijgewerkt. Het adres is al wel aanwezig in de Viewer maar kan in de search box nog niet gevonden worden omdat dit nog niet bij is gewerkt. Zo heeft elke afnemer zijn eigen bijwerkingsfrequentie. Ik heb slechts invloed op de landelijke BAG registratie; helaas niet op de frequentie waarmee de afnemers (zoals de BAG Viewer) hun data bijwerken.

Nu denk je: ‘boeien die BAG’, maar dan zijn we weer terug bij de regels. Als ons adres niet zichtbaar is, heeft dat consequenties. Het is niet alleen vervelend voor onze buren die de post ontvangen van Viattence maar doordat wij bij de KvK niet het juiste adres kunnen aangeven zijn officiële instanties nog steeds niet op de hoogte gebracht van de adreswijziging. Deze instanties houden namelijk de inschrijving bij de Kamer van Koophandel aan. Hierbij valt te denken aan de Zorgverzekeraar, Zorgkantoor, Wmo loketten, UWV, Vektis (registratie AGB-codes van artsen en verpleegkundigen), Pensioenfonds en dergelijke. Dat zou toch met één druk op de knop geregeld moeten zijn. Helaas. Wij verdoen onze tijd met maar weer vragen, weer mailen, weer kijken en weer tot de conclusie te komen dat updates niet zijn gedaan of het in ieder geval niet zichtbaar is. Die paarse krokodil zou zo langzamerhand uitgestorven moeten zijn, maar hij lijkt levendiger dan ooit.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat