A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Actueel nieuws

Op deze pagina met actueel nieuws houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen, nieuws en actualiteiten rondom Viattence. Minimaal 6 keer per jaar verschijnt onze E-nieuwsbrief voor relaties en ons cliëntenblad CliVia verschijnt 4 keer per jaar.​​​

 

Verdere versoepelingen van de coronamaatregelen bij Viattence mogelijk

09-06-2021 | Stukje bij beetje kunnen we de coronamaatregelen iets versoepelen, ook bij Viattence. Dat is goed nieuws voor u en voor onze bewoners en cliënten, die hier zo naar uit hebben gekeken. We streven ernaar om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het landelijke beleid van versoepelingen om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. We zetten de zaken graag  nog even kort voor u op een rij

Meer informatie

Samen (online) bewegen met én voor ouderen

Op donderdag 27 mei is locatie Veldheem in Wezep hét decor van een online evenement, georganiseerd door 3 studenten van Hogeschool Windesheim. Het (gedeeltelijk online) evenement, dat gericht is op samen bewegen, wordt georganiseerd is samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.

Meer informatie

Viattence & Gemeente Epe: Duurzaamheid doe je samen!

In de zorg gebeurt er momenteel veel tegelijk. De focus ligt natuurlijk op het verlenen van goede zorg op een veilige manier. Het coronavirus zet alles op zijn kop. Tegelijkertijd biedt het ook een kans, want er wordt wel zichtbaar hoe kwetsbaar de mensheid is en wat dat betekent voor de toekomst. Een toekomst waarin de vraag om zorg nog toe zal nemen. Een toekomst voor onze kinderen, waarvoor we een antwoord moeten vinden op de vraag hoe we de aarde aan ze door willen geven.

Meer informatie

Ontmoetingsmiddag De Speulbrink, 18 mei

Op dinsdagmiddag 18 mei vormt onze woonzorglocatie De Speulbrink in Vaassen hét decor van een interactieve ontmoetingsmiddag. Zorgprofessionals, maar zeker ook professionals van andere disciplines kunnen van 15.00 – 17.00 uur op een interactieve en laagdrempelige manier kennis maken met (werken bij) Viattence.

Meer informatie

Rapport bevolkingsonderzoek: Twee tot drie keer meer 80-plussers in 2050

In de toekomst neemt het aantal 80-plussers sterk toe. De bevolking van 20 tot 65 jaar zal veel minder sterk groeien of zelfs krimpen. Dit blijkt uit het eindrapport van de Verkenning Bevolking 2050 van het Demografisch Instituut NIDI en het CBS.

Meer informatie

Kwaliteit van opleiden

Binnenkort wordt er gestart met kwaliteitsgesprekken vanuit Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven (SBB). SBB heeft als wettelijke taak het erkennen van leerbedrijven, daarnaast houdt SBB zich ook bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het leren in de praktijk.

Meer informatie

Telefonische bereikbaarheid op 22 april

Op donderdag 22 april a.s. gaat Viattence haar basisnetwerken moderniseren. Dat is van invloed op zowel onze internetverbinding als onze telefonische bereikbaarheid.

Meer informatie

Klein stapje in versoepelen van de coronamaatregelen per woensdag 21 april

Het kabinet en vele Nederlanders snakken naar versoepelingen van de maatregelen, maar de cijfers bieden daarvoor slechts heel weinig ruimte. Ook bij Viattence zijn we nog steeds voorzichtig. Wel maken we weer een klein stapje. Vanaf woensdag 21 april aanstaande schaffen we de zogeheten ‘bezoekbubbel’ van maximaal 6 dezelfde personen per bewoner af.

Meer informatie

Terugblik op een bijzonder jaar…

10-03-2020 | Ruim een jaar geleden bereikte het coronavirus Nederland en ook de directe en indirecte omgeving van Viattence. Sindsdien is er veel gebeurd. Corona zorgt voor verdriet, gemis, werkdruk en onzekerheid. Maar ook heeft het coronavirus ons geleerd wat we van binnen eigenlijk al weten: zorgen doen we samen!

Meer informatie

Zorgmedewerkers ontvangen lunch van Veluwse Beveiliging

09-03-2021 | Al jaren werken Viattence en Veluwse Beveiliging prettig samen. Het was voor Freddy Eijsvogel, eigenaar van Veluwse Beveiliging, daarom misschien ook wel extra indrukwekkend om te zien hoe het coronavirus het laatste jaar om zich heen heeft gegrepen, zeker ook bij verpleeghuizen in de regio. Op basis van de prettige onderlinge relatie besloot hij dan ook een mooi gebaar te willen maken voor alle zorgmedewerkers van Viattence.

Meer informatie

Tweede vaccinatie voor bewoners Viattence locaties

25-02-2021 | Aankomend weekend ontvangen de bewoners van onze locaties, die onder de verantwoordelijkheid van de artsen van Viattence vallen, hun tweede vaccinatie tegen het coronavirus.

Meer informatie

Bewoners Hofje Wendakker Heerde verkopen 400 zakjes paaseieren 

24-02-2021 | Het is pas over anderhalve maand Pasen, maar de bewoners van Hofje Wendakker kunnen niet wachten en zijn al volop in de paassferen. Zij zijn namelijk druk bezig met het inpakken van paaseitjes. Bij Hofje Wendakker willen we namelijk de ondernemers in Heerde een steuntje in de rug bieden.

Meer informatie

Diploma uitreiking voor 6 studenten Viattence

19-02-2021 | Op donderdag 18 februari was onze woonzorglocatie Turfhorst in Wezep hét decor van een bijzondere bijeenkomst. Zes studenten die de afgelopen jaren in dienst zijn gekomen bij Viattence en gelijktijdig leerden voor een functie in de zorg, mochten namelijk hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Zij hebben  de opleiding tot Helpende of VIG’er/MMZ gevolgd, allen met succes!

Meer informatie

 

Dankbaar voor vaccinaties en toch blijven wij voorzichtig, helpt u ons daarbij?

18-02-2021 | Veel naasten van de bewoners van Viattence zijn opgelucht dat de meeste bewoners van onze locaties inmiddels gevaccineerd zijn, net als veel van onze medewerkers. Wij begrijpen die opluchting als geen ander. Toch willen wij bezoekers vragen voorzichtig te blijven en zich echt aan de coronamaatregelen te houden.

Meer informatie

Adviesrapport naar aanleiding van inspectie Wmo bij De Samenhof

18-02-2021 | In augustus 2020 heeft vanuit toezicht op Wmo van de gemeente Oldebroek een inspectiebezoek plaatsgevonden bij dagbestedingslocatie De Samenhof in Wezep. Deze maand mochten we het rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek ontvangen.

Meer informatie

 

Vierdejaarsstudenten Verpleegkunde van Deltion doen onderzoek voor Viattence

12-02-2021 | Dat Viattence en Deltion in Zwolle warme onderlinge banden hebben, blijkt maar weer uit het feit dat enkele vierdejaarsstudenten van de opleiding Verpleegkunde bij Deltion, een mooi onderzoek hebben uitgevoerd voor Viattence.

Meer informatie

Nieuwe medezeggenschapsregeling conform WMCZ 2018 is nu officieel

03-02-2021 | Mooi nieuws: op 3 februari spraken Wiesje Heeringa, bestuurder van Viattence, en Anneke Burger, voorzitter van de Centrale cliëntenraad van Viattence, intentie uit voor een nieuwe medezeggenschapsregeling.

Meer informatie

Eerste bewoner woonzorglocatie Viattence is gevaccineerd

29-01-2021 | Vandaag zijn bij Viattence woonzorglocatie Weidebeek in Wezep de eerste coronavaccinaties aan de bewoners van de woongroepen van Viattence toegediend. Meneer Brink (77) mocht als allereerste bewoner van Viattence het coronavaccin ontvangen.

Meer informatie

Vaccineren van bewoners Viattence locaties gaat van start

28-01-2021 | Dit weekend is het zover: een groot deel van de bewoners van de Viattence locaties die toestemming heeft gegeven, wordt gevaccineerd. Dat zal in eerste instantie het geval zijn bij bewoners met een Wlz-indicatie die de artsen van Viattence als medisch eindverantwoordelijke hebben.

Meer informatie

Het vaccineren van bewoners en medewerkers van Viattence

13-01-2020 | Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 12 januari vertelde minister Hugo de Jonge dat we in Nederland vanaf maandag 18 januari a.s. gaan starten met het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen. Ook Viattence bereidt zich voor op het vaccineren van bewoners. In dit nieuwsbericht leest u meer over de vaccinatieplannen binnen Viattence.

Meer informatie

Huidige financiering verpleeghuiszorg te complex
16 – 12 – 2020 | We zullen de zorg anders moeten inrichten. Zorgorganisaties hebben stabiliteit en meerjarige zekerheid nodig om te investeren en te anticiperen op de vergrijzing. In de ‘Rapportage bekostiging en verantwoording verpleeghuiszorg’ maakt ActiZ zichtbaar hoe ingewikkeld de financiering van ouderenzorg in de Wlz op dit moment is. Meer informatie
Zorgprofessionals Viattence leren en ontwikkelen zich middels ViaLeren

08-12-2020 | In de eerste week van november is ViaLeren live gegaan voor alle medewerkers van Viattence. En daar zijn we maar wat trots op, want met dit eigen leer- en ontwikkelplatform kunnen onze collegaleren en zich ontwikkelen als zorgprofessional én op persoonlijk gebied.

Meer informatie

Nieuwe Cliëntenraad Heerde van start

17-11-2020 | Viattence heeft een nieuwe cliëntenraad voor de dorpskern Heerde benoemd. Sinds oktober vormen Jeanine Hulleman, Janet Mensink, Albert Mulder, Marc Neijts en Louis Reuvers de cliëntenraad van Heerde. Daarmee fungeren zij als de ogen, de oren en de stem van de cliënten van Viattence in Heerde.

Meer informatie

 

Praat vandaag over morgen

De zorg voor ouderen gaat ingrijpend veranderen, dat staat vast. Nederland vergrijst en er is meer nodig om de ouderenzorg te hervormen dan alleen kortdurende actieprogramma’s: verder vooruitkijken is noodzakelijk. Een fundamentele verandering van de zorg voor ouderen verdient een brede, maatschappelijke aanpak. Dus stel jezelf nu (al) de vraag: Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb jij? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je buurvrouw? Stel het niet uit. Praat vandaag over morgen.

Meer informatie

Evaluatie tafelgesprekken met naasten en nieuwe maatregelen

Lees hier de belangrijkste onderwerpen die naar voren zijn gebracht tijdens de evaluatiegesprekken over corona die we met naasten van onze cliënten hebben gevoerd de laatste tijd. Ook leest u in dit bericht meer over enkele maatregelen die per direct van kracht zijn, in verband met het toenemende aantal coronabesmettingen in onze regio.

Meer informatie

Nieuwe voorzitter CCR Viattence stelt zich voor

De Centrale Cliëntenraad (CCR) van Viattence mag per 1 september 2020 a.s. een nieuwe voorzitter verwelkomen: Anneke Burger. Anneke vervangt daarmee Bert Geuze, die na ongeveer 11 jaar het voorzitterschap van de CCR van Viattence neerlegt. Anneke stelt zich graag aan u voor.

Meer informatie

Intentieverklaring onderzoek nieuwe zorglocatie in Wezep

24-06-2020 | Vandaag is bij de gemeente Oldebroek een intentieverklaring getekend met Careander en deltaWonen om de nieuwbouw van een nieuwe woonzorglocatie aan de Mariënrade in Wezep mogelijk te maken.

Meer informatie

Bezoekersregeling Viattence
Klik hier voor een overzicht van de meest actuele maatregelen en de bezoekersregeling van Viattence.Meer informatie
Wiesje Heeringa nieuwe bestuurder Viattence
7 mei 2020 | De Raad van Toezicht van Viattence maakt vandaag bekend dat Wiesje Heeringa is benoemd tot bestuurder van Viattence. Met ingang van 1 augustus 2020 neemt Wiesje Heeringa het bestuur over Viattence over van interim-bestuurder Dick ten Brinke, die vanaf december 2019 de organisatie bestuurt.Meer informatie
coronavirus Veelgestelde vragen en antwoorden over het Coronavirus
Heeft u vragen over het coronavirus, klik dan hier voor meer informatie van het RIVM. Meer informatie

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat