A A A
Heeft u vragen? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Succesvol werkbezoek staatssecretaris Martin van Rijn aan Viattence

Maandagmiddag 26 januari bracht staatssecretaris Martin van Rijn een bezoek aan Viattence locaties De Klaarbeek in Epe en Veldheem in Wezep. Om 14.00 uur begon het bezoek met een rondleiding bij de groepen kleinschalig wonen in De Klaarbeek. De staatssecretaris dronk daar een kopje koffie met bewoners. Vervolgens ging in de grote ontmoetingsruimte de Ronde Tafel van start. Aan tafel zaten twee cliënten van Viattence, mevrouw Bijsterbosch en mevrouw Van Doorn, mantelzorger Fennie Tiemens, wethouder Dick van Norel van de gemeente Epe, Erik Dannenberg voorzitter Raad van Toezicht van Viattence, en drie Viattence medewerkers. Het gesprek werd geleid door Laurent de Vries, bestuurder van Viattence.

Ronde tafel gesprek De Klaarbeek met Martin van Rijn

Mantelzorgers zijn onmisbare schakel bij zorg en welzijn voor ouderen

De deelnemers aan de Ronde Tafel begonnen het gesprek vanuit de vraag: Wat zou u doen als u een dag staatssecretaris was? Het grote belang van het betrekken van mantelzorgers bij de zorg en welzijn van ouderen werd door alle aanwezigen volmondig erkend. Daarnaast werd het belang van minder regels en minder bureaucratie benadrukt. Staatssecretaris van Rijn nodigde vervolgens de medewerkers van Viattence uit een lijst met overbodige of lastige regels aan te leveren. Hij wil daar graag met zijn medewerkers nog eens goed naar kijken.

Gezamenlijke activiteiten voor jong en oud

Bij Viattence locatie Veldheem in Wezep bracht Martin van Rijn eveneens een bezoek aan een groep kleinschalig wonen om met de bewoners te spreken. Vervolgens werd in de Ontmoetingsruimte die Viattence deelt met Careander, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, ook gesproken met een van de teamleiders van Careander, cliënten van Careander, wethouder Liesbeth Vos van gemeente Oldebroek en een vrijwilligers coördinator uit Wezep. In locatie Veldheem worden verbindingen gelegd tussen de ouderenzorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de wijk en vrijwilligerswerk. Hier vinden gezamenlijke activiteiten plaats voor jong en oud.

Bezoek staatssecretaris van Rijn aan Viattence Veldheem Wezep

 

Effect van licht op dementie

Daarnaast is er aan staatssecretaris Martin van Rijn een rapport overhandigd over een onderzoek dat Viattence samen met het bedrijfsleven en de wetenschap gaat houden over het effect van licht op dementie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat