A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw thuiszorg wens

Dagbesteding in wijkontmoetingscentra

Dagbesteding in een wijkontmoetingscentrum biedt u als zelfstandig wonende oudere de mogelijkheid om op een plezierige wijze één of meerdere dagen samen met anderen in huiselijke sfeer door te brengen. De deskundige Viattence medewerkers organiseren veelal samen met vrijwilligers activiteiten. De activiteiten in het wijkontmoetingscentrum zijn een aanvulling op thuiszorg en hulp die uw familieleden of mantelzorgers bieden. U vindt dagbesteding in wijkontmoetingscentra in :

  • Dagbesteding Wissel in het pand van Heerderhaegen op het terrein van Viattence locatie Hofje Wendakker in Heerde
  • Dagbesteding De Flank in Viattence locatie De Speulbrink in Vaassen
  • Dagbesteding Het Praathuis in Viattence locatie De Klaarbeek in Epe
  • Dagbesteding Samenhof in Viattence locatie Weidebeek in Wezep

De locatieadressen en contactgegevens vindt u op onze contactpagina.

Voor wie zijn wijkontmoetingscentra bedoeld?

Heeft u behoefte aan sociaal contact? Dreigt u in een isolement te raken door ziekte of lichamelijke beperkingen? Dan is het wijkontmoetingscentrum een prima oplossing voor u. Ook ouderen die te maken hebben met (beginnende) dementie of op de wachtlijst staan voor een woonzorgcentrum ontvangen wij graag bij deze activiteiten. Daarnaast is de dagbesteding uitermate geschikt voor om mantelzorgers even rust te bieden zodat zij tijd kunnen besteden aan andere zaken en de verzorging even in vertrouwde handen kunnen laten.

Voor een indruk van de Dagbesteding en hoe dit wordt ervaren, leest u dit artikel op Epernet.nl

Activiteiten en dagbesteding bij Viattence

Wat is het doel van dagbesteding en de activiteiten in het wijkontmoetingscentrum?

Uw wilt zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven behouden en het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het wijkontmoetingscentrum helpt bij het voorkomen dan wel uitstellen van een permanente opname in een woonzorgcentrum. Daarnaast komt u in aanraking met andere mensen en verbreedt u uw sociale netwerk, u doet nieuwe contacten op. Bovendien krijgt u een activiteitenprogramma aangeboden met bijvoorbeeld gezelschapsspellen, handwerken, geheugentraining, bewegingsoefeningen of samen de krant lezen. Klik op onderstaande brochure over dagbesteding voor meer informatie.

Informatie over de kwaliteit van de dagbesteding en de wijze waarop Viattence getoetst wordt, treft u aan op de pagina Over Viattence onder het kopje WMO Toezicht Dagbesteding.

 

Heeft u behandeling nodig?

Wanneer u niet alleen gebruik wilt maken van de activiteiten in het wijkontmoetingscentrum, maar ook van het behandelteam van Viattence Vitaal? Dan is het fijn te weten dat de fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten van Viattence Vitaal veelal ook in deze wijkontmoetingscentra behandelingen kunnen geven. Viattence Vitaal biedt dat dus niet alleen in de locaties van Viattence, maar ook bij u thuis en in de wijkontmoetingscentra.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Neem contact op met Uw Viattence Consulent over de mogelijkheden van de verschillende wijkontmoetingscentra. Zij helpen u ook als u een beschikking van uw gemeente heeft ontvangen en kennen de laatste regelgeving op dit gebied. Bel dus met 0578 – 668 449.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat