A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw thuiszorg wens

Ergotherapie

Ergotherapeuten van Viattence Vitaal ondersteunen en adviseren als het uitvoeren van dagelijkse handelingen problemen begint op te leveren. Denk aan het zetten van een kopje koffie, het bereiden van een maaltijd, het draaien in bed of het zich verplaatsen buitenhuis. Ook adviseren zij bij het aanvragen van hulpmiddelen, zoals rolstoelen en rollators, geven adviezen over een veilige woonomgeving en geven advies aan betrokken zorgverleners.

Lekker wandelen in de zon Viattence

Vaak kunnen handelingen opnieuw worden aangeleerd en wordt geleerd ze op een aangepaste manier uit te voeren. De Viattence Vitaal ergotherapeut streeft ernaar dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen, desnoods met enkele aanpassingen of gerichte adviezen of behandelingen.

Speciaal bestek ergotherapie Viattence Vitaal

Ergotherapie bij u aan huis

De Viattence Vitaal ergotherapeuten kunnen u ook thuis bezoeken in de regio rond Heerde, Vaassen, Epe en Wezep. Zo kunnen zij bijvoorbeeld beoordelen of uw aanrecht wellicht te hoog voor u is en moet worden verlaagd, welke drempels in huis zouden moeten worden verwijderd, hoe het moet met de trap op en af gaan en in en uit bed gaan. Door de situatie bij u thuis te beoordelen en thuis behandeling aan te bieden, kunnen zij inspelen op uw situatie in uw eigen woning.

Kosten

Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van tien uur ergotherapie per jaar. Boven deze tien uur zijn de kosten voor eigen rekening, tenzij er een aanvullende dekking is. De kosten van ergotherapie vallen  onder het verplichte eigen risico. Meer over kosten, vergoedingen en aanvullende verzekeringen vindt u op www.zorgwijzer.nl .

Specialisaties Parkinsonnet en EDOMAH

De ergotherapeuten van Viattence Vitaal zijn aangesloten bij Parkinsonnet en Edomah (ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers) geschoold. EDOMAH staat voor Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis. In separate gesprekken, worden zowel de oudere met beginnende dementie als de mantelzorger gehoord. Een observatie van een activiteit maakt het beeld compleet. Hierdoor kan de ergotherapeut goed aansluiten bij de doelen die door beiden worden aangedragen. EDOMAH draagt  bij aan het ontlasten van de mantelzorger, waardoor de oudere met dementie langer thuis kan blijven wonen en functioneren.

Deze methode helpt om de mantelzorger inzicht te geven in zijn/ haar manier van benaderen en ondersteunen. Dit inzicht kan de mantelzorger toepassen in verschillende situaties en is daardoor ook toepasbaar als de ergotherapeutische behandeling is afgerond.

Alle ergotherapeuten zijn nu EDOMAH geschoold en daarmee wordt in alle dorpskernen hierin voorzien.

logo-edomah

U kunt telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak of meer informatie over Viattence Vitaal ergotherapie via 0578 – 668 560.

Scootmobiel training

Wist u dat Viattence Vitaal ergotherapie ook scootmobieltrainingen verzorgd? Krijgt u een scootmobiel en/of wilt u graag les hebben in hoe uw scootmobiel veilig te gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht, wij komen bij u thuis les geven of u kunt van ons les krijgen op onze eigen scootmobiel in Heerde.

Op onderstaande foto ziet u het team van ergotherapeuten van Viattence Vitaal:

Ergotherapeuten: Annemieke Montfrooij, Jasper Brouwer, Esther Spoelstra, Vera Schepman, Ruth Boxum en Marjan Hop (secretaresse).

Viattence Vitaal ergotherapie okt2018

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat