A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw thuiszorg wens

Fysiotherapie voor ouderen op de Veluwe

De fysiotherapeuten van Viattence Vitaal zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen. Hun specialistische kennis van ouderen, dementie en gedragsproblematiek is belangrijk bij het behandelen van oudere cliënten met meervoudige gezondheidsproblemen. Fysiotherapie helpt u bij lichamelijke problemen die soms samenhangen met het ouder worden.

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt u uw evenwicht wel eens kwijt? Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten zijn soms niet meer zo vanzelfsprekend als zij altijd waren. Ook de kans op vallen neemt dan toe. Vallen komt helaas best vaak voor. Wij kunnen u helpen voorkomen met valpreventietraining. De NOS maakte er een mooi item over.

Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar u dagelijks op wilt kunnen rekenen. Als dit niet lukt, dan voelt u die beperkingen in uw dagelijks leven en dat ervaart u als lastig. De fysiotherapeut van Viattence Vitaal is uw deskundige die u daarbij kan helpen, hij weet alles van dagelijks bewegen en hoe ons lichaam werkt.

Fysiotherapeut Viattence oefent met cliënt

 

Fysiotherapie ook bij u thuis in Heerde, Wezep, Vaassen of Wezep

U kunt bij de fysiotherapeut van Viattence Vitaal terecht voor de behandeling van uw klachten maar ook om ergere klachten te voorkomen. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Fysiotherapeuten van Viattence Vitaal behandelen klachten ten gevolge van :

 

Onze fysiotherapeuten:
Ben Kuipers fysiotherapeut Margriet Visser Fysiotherapeut michiel-webformaat-300x300
Ben Kuiper

Epe – Vaassen

Margriet Visser

Epe – Vaassen

 

Michiel Elsing

Wezep

 

 

casper-webformaat-300x300  carolien-nieuw-webformaat-300x300
Casper van Langen

Wezep

Carolien Brinksma

Heerde

De behandeling kan op alle locaties van Viattence gegeven worden maar ook bij u aan huis. Viattence Vitaal werkt op de Veluwe in of rondom de plaatsen Heerde, Wezep, Epe en Vaassen.

Oefening baart kunst

De fysiotherapeut van Viattence Vitaal onderzoekt samen met u waar de klachten vandaan komen. Wat is de invloed van de beperkingen op uw dagelijks functioneren en hoe kan het probleem worden behandeld. Een belangrijk onderdeel van de behandeling op het gebied van fysiotherapie is oefentherapie. De oefeningen die u samen met de fysiotherapeut gaat doen zijn bedoeld om de bewegingsmogelijkheid van gewrichten te beïnvloeden en te spierkracht te vergroten. Ze dragen bij aan een betere houding en een beter evenwicht.

Zo zelfstandig mogelijk blijven

Het doel van fysiotherapie  van Viattence Vitaal is het vergroten of behouden van uw lichamelijke functies, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven. Mocht daar ondersteuning bij nodig zijn van een ergotherapeut of bijvoorbeeld logopedist dan worden de collega’s uit het Viattence Vitaal team hier gewoon bij betrokken. U heeft dus één aanspreekpunt. De fysiotherapeut adviseert u over het gebruik van hulpmiddelen. Hij werkt vaak samen met bijvoorbeeld de orthopedisch instrumentenmaker, de orthopedisch schoenmaker, de revalidatiearts en andere professionals. Onze fysiotherapeuten werken zowel in de Viattence locaties als ook bij u thuis.

Valpreventie voor ouderen

De fysiotherapie van Viattence Vitaal kan ook bestaan uit oefening om vallen te voorkomen of om u beter te kunnen bewegen en verplaatsen in huis. Dit noemen wij ook wel valpreventie. Door deze oefeningen voelt u zich veiliger thuis en buiten in uw tuin of op straat. Hiermee stellen wij u in staat zo lang mogelijk thuis te wonen.

Wat kunnen wij verder voor u betekenen?

Naast behandelingen geven wij ook adviezen, zowel aan cliënten als aan hun familieleden of mantelzorgers. Denk hierbij aan:

  • Advies aan mantelzorgers over transfers (in en uit bed komen, in en uit de stoel komen)
  • Bewegingsadviezen bij dementie
  • Zwachtelen, advies bij oedeem en zwachtelen.

Specialisaties fysiotherapie en veel kennis over geriatrie

Fysiotherapie van Viattence Vitaal heeft zich gespecialiseerd op het gebied  en veel kennis van de geriatrie (geriatrie-fysiotherapeut). Wij zijn ook aangesloten bij het COPD- en  het Parkinson-netwerk. Cliënten met deze aandoeningen kunnen bij ons multidisciplinair behandeld en begeleid worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan COPD-groepen en een valpreventieprogramma. Ook hebben we specifieke kennis van protheses en ortheses.

Voor meer informatie over fysiotherapie voor ouderen en wat Viattence Vitaal hierin voor u kan betekenen, bel 0578 – 668 560 of stuur een afspraakverzoek aan paramedischsecretariaat@viattence.nl

Viattence Vitaal

Bekijk hier de nieuwste Viattence Vitaal brochure

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat