A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Ouderengeneeskunde

De specialist ouderengeneeskunde behandelt en begeleidt ouderen en chronisch zieken met complexe gezondheidsproblemen. Dit kan zowel in een van de locaties van Viattence als ook thuis. De specialist ouderengeneeskunde richt zich op cliënten die meer dan één aandoening tegelijk hebben. Een combinatie van meerdere lichamelijke ziekten of het samengaan van lichamelijke, psychische of sociale problemen. Het kan gaan om ouderen met complexe of chronische ziekten. Zo behandelt en begeleidt de specialist ouderengeneeskunde cliënten met (een combinatie van) ziekten als: dementie, hersenletsel zoals CVA, hartfalen, Parkinson of ALS, COPD, psychische problemen en diabetes.

Daarnaast verlenen specialisten ouderengeneeskunde zorg aan cliënten die revalideren. Ook zijn ze deskundig en ervaren in zorg voor cliënten die naar verwachting binnen enkele maanden overlijden. Dat is de zogeheten terminale en palliatieve zorg.

Uw wens, uw kwaliteit van leven staat centraal

De specialist ouderengeneeskunde brengt voor u als cliënt de gevolgen van de diverse aandoeningen in kaart en kijkt welke behandelingen mogelijk zijn om die gevolgen te beperken. In het bijzonder kijkt de specialist ouderengeneeskunde hoe, gegeven de omstandigheden, de kwaliteit van leven van de cliënt zo goed mogelijk behouden of verbeterd kan worden en de cliënt een zo zelfstandig mogelijk leven kan leiden, waarbij recht wordt gedaan aan de wensen en eigen regie van de cliënt.

De specialist ouderengeneeskunde biedt een luisterend oor, geeft deskundig advies en respecteert uw uitgesproken of vastgelegde wensen. In de werkwijze staat de multidisciplinaire samenwerking centraal. Dat betekent dat andere gespecialiseerde hulpverleners zoals de huisarts, andere artsen, fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog bij de behandeling worden betrokken. Naast de specialist ouderengeneeskunde heeft Viattence ook een aantal basisartsen in dienst.

Arts Derk Meijer met cliënt

 

Ook bij u thuis

In de thuissituatie kan de specialist ouderengeneeskunde door de huisarts ingeschakeld worden. Deze consulten worden volledig vergoed en vinden over het algemeen plaats bij de cliënt thuis, maar kunnen ook in een van de Viattence locaties plaatsvinden.

Voor meer informatie en wat Viattence Vitaal hierin voor u kan betekenen, bel 0578 – 668 449

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat