A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw thuiszorg wens

Psycholoog

De psychologen van Viattence zijn gespecialiseerd in de complexe, psychische zorg rondom ouderen. Samen met de overige behandelaren van Viattence Vitaal, proberen zij uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden en waar mogelijk te verbeteren. In de werkwijze en behandeling staan uw wensen, behoeften en beleving centraal.

Nicolien Uwland
Nicolien Uwland
Psycholoog

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen als uitgangspunt

U kunt bij de psycholoog van Viattence terecht wanneer u problemen ervaart in uw dagelijks functioneren. Dit kan zijn als gevolg van dementie of een hersenbloeding; maar ook bij andere lichamelijke of psychische problemen. Bijvoorbeeld wanneer u problemen met uw geheugen, concentratieproblemen of problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen ervaart, zoals boodschappen doen en eten koken. De psycholoog kan dan met gesprekken en eventueel een onderzoek meer inzicht krijgen in deze problemen. De psycholoog kan een diagnose stellen en advies geven over benodigde hulp in het dagelijks leven en bijvoorbeeld over een geschikte woonsituatie. Hierbij probeert zij altijd het zelfstandig thuis wonen zo veel en lang mogelijk te stimuleren.

Anouk Paulissen
Anouk Paulissen
Psycholoog 

Advies over omgaan met dementie

Bij andere psychische problemen zoals somberheid, angst, rouw of levensfaseproblematiek, biedt de psycholoog begeleiding en behandeling. Hierbij wordt eventueel extra informatie gegeven bij vragen over een psychische aandoening, zoals dementie, bij uzelf of bij uw naaste. Ook voor advies in de omgang met uw naaste met psychische en of cognitieve problemen, kunt u bij de psychologen van Viattence terecht.

Het werkgebied van de psychologen bij Viattence omvat verder de advisering en ondersteuning van de (thuis)zorgteams in het omgaan met cliënten met dementie en psychiatrische ziektebeelden. Dit met als doel om een zo veilig en vertrouwd mogelijke omgeving te bieden voor zowel u als uw verzorgenden.

Bij alle problematiek waar de psycholoog betrokken is, werkt zij nauw samen met een multidisciplinair team van artsen, logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Ook bij u thuis

Uw huisarts kan u een doorverwijzing geven voor de psychologen van Viattence. De meeste huisartsen kennen de kennis en ervaringen die onze psychologen hebben met ouderen en complexe ziekteverschijnselen die te maken hebben met ouderdom. De psychologen van Viattence komen op verzoek bij u thuis of u kunt een afspraak maken op een van de locaties van Viattence.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat