A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw woonzorg wens

Wendhorst

Hebt u lichamelijke klachten of geheugenproblemen bijvoorbeeld als gevolg van beginnende dementie, dan kunt u bij Wendhorst in Heerde terecht voor goede verpleeghuiszorg. Wendhorst heeft binnenstraatjes, pleintjes en een grote veilige tuin. U kunt naar de kapper, meedoen aan diverse activiteiten of een kop koffie drinken op De Brink. Regelmatig vragen we kunstenaars uit de omgeving van Heerde om hun werk in Wendhorst te exposeren. Buiten is een mooie tuin met een dierenweide, vlindertuin en volière. U kunt daar rustig wandelen of op een bankje genieten van de dieren en planten.

woongroepen-wendhorst-heerde

Daarnaast heeft verpleeghuis Wendhorst de eerste Tovertafel van Nederland geplaatst op een van haar woongroepen. Deze Tovertafel activeert en stimuleert ouderen met dementie om te bewegen en samen interactieve spellen te spelen.

Uw wensen bepalen uw zorg in Wendhorst

Bij Viattence streven we ernaar de zorg en ondersteuning te bieden die u wenst! Wij willen het leven zoveel mogelijk aan laten sluiten bij het leven dat u thuis gewend was. Uw familieleden zijn dan ook altijd welkom en we betrekken hen bij de zorg en ondersteuning. Mede daarom vragen wij u een paar gebruiksvoorwerpen of accessoires van huis mee te nemen naar Wendhorst, bijvoorbeeld uw gemakkelijke stoel, foto’s of een mooi schilderij, een plant of uw eigen muziekinstallatie of TV.

de-brink-locatie-wendhorst-heerde

Wendhorst in Heerde is opgedeeld in woongroepen, die elk – op alfabetische volgorde – de naam van een buurtschap uit de omgeving dragen. De zorg op de woongroepen is erop gericht menselijke warmte en geborgenheid te bieden in een goede, veilige woonomgeving. Een belangrijk onderdeel van de verzorging is de prikkeling van de zintuigen. In speciaal daarvoor ingerichte huiskamers genieten cliënten van de ontspannen sfeer, geluiden, kleuren en geuren. Dit combineren wij met kennis van complexe zorgvragen die nu eenmaal horen bij het ouder worden, het team van Viattence Vitaal biedt daarbij allerlei vormen van behandeling.

Vanwege de nieuwbouw van deze locatie zijn de toegangen tot de woongroepen gewijzigd. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting van de plattegrond:

Plattegrond nieuwe situatie locatie Wendhorst

 

Nieuwbouw Wendhorst

Viattence locatie Wendhorst heeft nieuwbouwplannen. We zijn inmiddels gestart met de realisatie van nieuwbouw. De woongroepen van Wendhorst blijven tijdens de bouw gewoon open. Op de plattegrond ziet u waar u naar binnen kunt.

In de nieuwbouw wordt hard gewerkt om de bewoners een nieuw thuis te geven met alle eisen die er aan de toekomstige ouderenzorg gesteld worden en volgens het concept van kleinschalig wonen. Viattence locatie Wendhorst blijft gewoon verpleegzorg bieden aan bewoners van Heerde en de regio, ook tijdens het proces van de nieuwbouw. Heeft u belangstelling neemt u dan gerust contact op met Uw Viattence consulent voor een afspraak of een rondleiding. U bent en blijft van harte welkom!

 

Kleinschalig wonen

Binnen de grootschalige locatie die Wendhorst was, zijn we woongroepen gaan maken om ons alvast voor te bereiden op de toekomstige verhuizing naar de veel kleinschaligere nieuwbouw in de vorm van een hofje. Binnen Wendhorst hanteren we het principe van kleinschalig wonen. Uitgangspunt van de dienstverlening van Viattence is; ieder mens is uniek! De zorg en ondersteuning wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen van de bewoner of cliënt. Binnen deze kleinschalige wooneenheden streeft Viattence naar een gevoel van ‘thuis zijn’. Gezelligheid en huiselijkheid wordt gecreëerd door samen de maaltijd voor te bereiden en te koken, samen boodschappen uit te zoeken en een lijstje te maken, samen de was op te vouwen en koffie te drinken. Huiselijkheid en het creëren van welbevinden zit hem vaak in de kleine dingen. Details die vaak te maken hebben met het goed kennen van de bewoners en het luisteren naar hun familieleden of mantelzorgers en daar op in spelen.

Verzorgende samen met client

 

Bent u bij ons te gast? Dan kunt u gebruik maken van ons gratis GAST – wifi netwerk.

Teamleider van locaties Wendhorst en Korteslag in Heerde is Anne-Marijke Schakelaar:

Anne Marijke Schakelaar, teamleider

 

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in locatie Wendhorst in Heerde, bel dan met uw Viattence Consulent 0578 – 668 449 en maak een afspraak voor een rondleiding. U kunt zich ook alvast aanmelden voor een van de 96 nieuwe zorgwoningen die rond de zomer van 2019 gereed zullen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat