A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw woonzorg wens

De Speulbrink

De huiskamer van woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen ligt op de begane grond met uitzicht op de markt. In de huiskamer en wintertuin worden verschillende activiteiten georganiseerd. De wintertuin is het ‘hart’ van het huis. De dakpanelen kunnen geopend worden, zodat u zich bij mooi weer in een prachtig tuin waant. U kunt hier of in het restaurant genieten van een kop koffie. Ook bewoners uit de wijk zijn hier van harte welkom.

Kleinschalig wonen in woongroepen in De speulbrink

In 2016 is een vleugel van De Speulbrink verbouwd tot woongroepen voor kleinschalig wonen voor 28 bewoners. Er zijn 3 woongroepen voor ouderen met dementie en 1 woongroep voor ouderen met somatische klachten. De 4 woongroepen, Fasna, De Hegge, ’t Loar en Van Rossum hebben een aparte entree aan de linkerzijde van het gebouw. Woongroep De Luchte bereikt u via de hoofdingang van De Speulbrink.

Op de woongroepen bevinden zich vier themakamers met als thema’s Cannenburgh, boerderij, bibliotheek en creatief. Net als in de huiskamers van de woongroepen vinden er in deze themakamers ook activiteiten plaats voor de bewoners. Denk aan voorlezen in de bibliotheek, of heerlijk luisteren naar muziek of handwerken in de creatieve ruimte.

 

Daarnaast is er een ruime, veilige tuin voor de bewoners met een groot terras en pad om op te wandelen en struinen. De woongroepen op de eerste verdieping hebben ook de beschikking over een ruim balkon. Bewoners kunnen zich met de lift verplaatsen van de verdieping naar de tuin.

Appartementen

In woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen vindt u eenpersoons- en tweepersoonsappartementen, die zijn verdeeld over de begane grond en drie etages. De appartementen zijn ingericht met een eigen kitchenette met koelkast en garderobekast en een badkamer met douche, wastafel en toilet. U hebt er veel privacy. Bij Viattence streven we ernaar u, ook als u bij ons woont, zo zelfstandig mogelijk te laten zijn, u heeft de regie over uw eigen leven. Als u ons nodig heeft zijn wij in de buurt om u zoals u wenst te ondersteunen.

De Speulbrink tuin in Vaassen

De eenpersoonsappartementen beschikken over een zit-slaapkamer. In de tweepersoonsappartementen is een aparte slaapkamer. Daarnaast zijn er elektrisch bedienbare zonneschermen en zijn er, zowel in de zitkamer als in de badkamer, schakelaars voor het oproepen van zorgmedewerkers. Er zijn verschillende voorzieningen als de kapper, pedicure en diverse activiteiten die worden georganiseerd. De Appartementen zijn bereikbaar via de Hoofdingang van De Speulbrink.

U kunt kiezen om de warme maaltijd in uw eigen appartement te nuttigen of gezamenlijk met medebewoners in het restaurant te eten. Voor de broodmaaltijden krijgen bewoners van De Speulbrink op maandag, woensdag en vrijdag de ingrediënten op het appartement gebracht. Er is keuze uit wit- of bruin brood, krentenbrood, crackers, beschuit en ontbijtkoek. Tevens is er overvloedig keus uit zoet beleg, vleeswaren, kaas (van jong tot oud), roomboter en margarine. Op vrijdag is er ook de keuze uit diverse zachte bolletjes voor het weekend.

Riëtte van Heeswijk is de teamleider van De Speulbrink

Restaurant

In het restaurant van De Speulbrink kunt u heerlijk eten. Iedere week is er een nieuw menu. U kunt bij ons een warme maaltijd komen eten tussen 12.00 en 13.30 uur. U kunt gebruik maken van een volledig menu van drie gangen of eet u alleen een kopje soep of een toetje, dan is dat ook mogelijk.

Indien u met meer dan 5 personen komt, is het fijn als u ons vooraf even het aantal personen doorgeeft, dan kunnen we u gastvrij ontvangen. Verder kunt u gewoon bij ons aanschuiven. In De Speulbrink is gratis wifi beschikbaar voor gasten en bezoekers. Het restaurant is bereikbaar via de hoofdingang van De Speulbrink.

Kapsalon in de wintertuin

In de wintertuin van De Speulbrink is De KappersPost gevestigd, iedereen is welkom voor een behandeling, het is dus niet alleen maar voor de bewoners van De Speulbrink. Openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 8.30 uur. De KappersPost is dagelijks telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken op
Telefoonnummer: 06 – 14 50 05 13 of via Whats App.

Of loop gewoon even binnen voor het maken een afspraak bij Wilma Post van De KappersPost.

 

Activiteiten in De Speulbrink

Er vinden verschillende activiteiten plaats in De Speulbrink vaak ook samen met bewoners uit de wijk in Vaassen. Zo is er bijvoorbeeld Zitfit; gymnastiek speciaal gericht op ouderen in de gemeente Epe.

Zitfit bij Viattence

 

 

Zelf een kijkje nemen in De Speulbrink?

Wanneer u klikt op onderstaande afbeelding verschijnt de brochure van De Speulbrink met meer informatie. Voor een goede indruk van De Speulbrink nodigen wij u graag uit voor een rondleiding, neem daarvoor gerust contact op met Uw Viattence Consulent 0578 – 668 449 of mail naar info@viattence.nl .

Locatieleaflet De Speulbrink

Plattegrond woning:

Zorgkaart Nederland

Wat anderen over ons zeggen:

Mijn vader woont nog maar kort op de gesloten afdeling t Loar van de Speulbrink.De verzorging vind ik erg fijn en goed.

De zorg, verleend door de medewerkers van Viattence is in één woord fantastisch.

Onze (schoon) moeder heeft 3 maanden gewoond op woongroep ’t Loar. Ze heeft het hier erg naar haar zin gehad. Ze zei altijd..Ik wil hier nooit meer weg. De zorg en begeleiding was perfect. Hier werd haar weer structuur geboden die ze zo nodig had. Lieve medewerkers die hun werk met zoveel passie doen“!

Wilt u alle waarderingen bekijken, klik hier

Wilt u zelf een waardering plaatsen, klik hier

 

Knop Klik hier voor locatieadres

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat