A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw woonzorg wens

De Speulbrink

Wonen bij De Speulbrink in Vaassen

In het hart van Vaassen aan het dorpsplein vindt u Viattence locatie De Speulbrink. Met zicht op de markt staat deze woonzorglocatie midden in het dorpsleven. U vindt in De Speulbrink appartementen voor alleenwonenden en aanleunwoningen voor alleenstaanden en echtparen, allen voor ouderen met een zorgvraag. Daarnaast zijn er vijf woongroepen voor ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrische) klachten of lichamelijke (somatische) klachten.

Bekijk de wachtlijst Bekijk de brochure van De Speulbrink

 

Sfeer in De Speulbrink

Bij de woongroepen en in de huiskamers zijn warme kleuren gebruikt. Er is een prachtige keuken waar iedere dag verse maaltijden gekookt wordt door onze zorgmedewerkers. Ook binnen Viattence locatie De Speulbrink laten we onze bewoners wonen vanuit het principe Kleinschalig wonen. Dit betekent dat we zo dicht mogelijk willen aansluiten op de thuissituatie van onze bewoners. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in de meubeltjes: deze zijn in de stijl van vroeger. Alle woongroepen (met uitzondering van De Luchte) hebben een eigen entree aan de linkerzijde van het gebouw. Daar is ook parkeergelegenheid voor familie en gelegenheid een fiets te stallen.

 

————————————————————————————————————————-

 

Woongroepen in De Speulbrink

Viattence locatie De Speulbrink biedt plaats voor bewoners van 5 woongroepen. In de linkervleugel van De speulbrink wonen de bewoners van de woongroepen Fasna/De Hegge, ’t Loar/Van Rossum en De Luchte. Op de begane grond zijn twee woongroepen: ’t Loar en Van Rossum, beide voor bewoners met psychogeriatrische klachten. Op de 1e etage zijn ook twee woongroepen: Fasna (PG) en De Hegge (somatiek). Op de 2e etage vindt u De Luchte (PG). Iedere woongroep biedt ruimte aan dertien bewoners.

Bekijk de plattegronden van de woongroepen

 

Inrichting kamers

Iedere bewoner van een woongroep heeft een eigen zit-slaapkamer en een eigen douche, wastafel en toilet. Deze kamer richten bewoners in zoals zij dat wensen, met eigen meubels, schilderijen en foto’s. Voor de veiligheid van onze bewoners werken we met valbeveiliging en alarmering. En er is altijd een medewerker dichtbij. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer. We organiseren er activiteiten waaraan bewoners kunnen deelnemen, bewoners kunnen televisie kijken en er is altijd ruimte voor een goed gesprek. In de keuken wordt samen dagelijks vers gekookt.

Op de woongroepen bevinden zich vier themakamers met als thema’s: ‘Cannenburgh’, ‘Boerderij’, ‘Bibliotheek’ en ‘Creatief’. Net als in de huiskamers van de woongroepen vinden er in deze themakamers ook activiteiten plaats voor de bewoners. Denk aan voorlezen in themakamer “De Bibliotheek’, of heerlijk luisteren naar muziek of handwerken in de creatieve ruimte.

 

Appartementen in De Speulbrink

In woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen vindt u eenpersoons- en tweepersoons appartementen, die zijn verdeeld over de begane grond en drie etages. Een aantal kamers biedt zelfs uitzicht op kasteel De Cannenburgh. De appartementen zijn geschikt voor alleenwonenden met een indicatie voor Wlz-zorg.

Bekijk de plattegronden van de appartementen

 

Inrichting appartementen

De appartementen beschikken over een zit-slaapkamer. Bewoners van  appartementen beschikken over een bed, eigen kitchenette met koelkast en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Ook is er een garderobekast. Bewoners van appartementen kunnen kiezen om de warme maaltijd in hun eigen appartement te nuttigen of gezamenlijk met medebewoners in het restaurant te eten.

Bij Viattence streven we ernaar u, ook als u bij ons in een appartement woont, zo zelfstandig mogelijk te laten zijn. U heeft de regie over uw eigen leven. Als u ons nodig heeft zijn wij in de buurt om u te ondersteunen zoals u dat wenst.

————————————————————————————————————

Wintertuin

De ‘wintertuin’ vormt de centrale ontmoetingsplek en wordt ook wel het ‘hart’ van De Speulbrink genoemd. Mede dankzij het transparante dak waant u zich in een prachtige tuin. De vogels, het stromende water in de vijver en de vele planten geven u het gevoel dat u buiten bent. De koffiecorner maakt de wintertuin bij uitstek geschikt voor ontmoetingen tussen bewoners van De Speulbrink en bewoners uit de wijk. In de wintertuin heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei activiteiten, maar u kunt er natuurlijk ook een kopje koffie of thee drinken. Bij activiteiten kunt u denken aan Zitfit, gymnastiek voor ouderen, koersbal en verschillende muzikale optredens.

In de wintertuin van De Speulbrink is De KappersPost gevestigd.  iedereen is welkom voor een behandeling, dus niet enkel maar de bewoners van De Speulbrink. De KappersPost is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 08.30 uur. De KappersPost is bereikbaar voor het maken van afspraken op 06 – 1450 0513.

 

Restaurant

In het restaurant, ook wel ‘De Huiskamer’ genoemd, is het heerlijk toeven. Iedere week is er een nieuw menu. U kunt bij ons een warme maaltijd komen eten tussen 12.00 en 13.30 uur. U kunt gebruik maken van een volledig driegangenmenu of eet u alleen een kopje soep of een toetje, dan is dat ook mogelijk. Komt u met meer dan 5 personen? Dan  is het fijn als u ons vooraf even het aantal personen doorgeeft, dan kunnen we u gastvrij ontvangen. Verder kunt u gewoon aanschuiven!

Waarderingen Viattence locatie De Speulbrink

We hechten veel waarde aan uw mening, hiermee kunnen we de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning continu verbeteren. Daarom is Viattence aangesloten bij Zorgkaart Nederland. Zorgkaart Nederland vergelijkt alle zorgaanbieders op een eerlijke wijze en geeft u een inkijkje in ervaringen van anderen.

Bekijk alle waarderingen  Schrijf een waardering

 

—————————————————————————————————————–

Contact met Viattence locatie De Speulbrink

Heeft u vragen of kunnen we u op een andere manier van dienst zijn? Neem gerust contact met ons op via 0578 668 449 of via info@viattence.nl Onze consulenten vertellen u graag alles over locatie De Speulbrink. Wilt u een keertje sfeer komen proeven bij De Speulbrink? Ook dat is mogelijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat