A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw woonzorg wens

De Klaarbeek

Kleinschalig wonen

Binnen Viattence locatie De Klaarbeek in Epe zijn er 4 groepswoningen kleinschalig wonen. Ook wel bekend als verpleeghuiszorg, aan de Zwartelandstraat op de begane grond waar 32 cliënten wonen met een psychogeriatrische zorgvraag, veelal als gevolg van dementie. Hierbij heeft u uw eigen appartement en maakt u gebruik van de gezamenlijke huiskamer met open keuken, waar de maaltijd voor de bewoners van de woongroep samen wordt klaargemaakt en genoten. Hier is de zorg 24 uur per dag beschikbaar. Voor echtparen of partners met een zware zorgvraag zijn er mogelijkheden om samen in een appartement te wonen.

Aan de Roggestraat zelfstandig wonen voor ouderen

Bovendien zijn er 45 appartementen op de eerste en tweede verdieping waar senioren zelfstandig wonen. Viattence biedt zowel thuiszorg op basis van de Zorgverzekeringswet (via uw zorgverzekering), door middel van een MPT (Modulair Pakket Thuis) of VPT (Volledig Pakket Thuis) als ook 24 uurs zorg op basis van een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie (verzorgingshuis of verpleeghuiszorg).

Op de eerste verdieping aan de Roggestraat kunt u zelfstandig wonen met een indicatie voor Wlz zorg. Er is 24 uur per dag zorg beschikbaar en er is een gezamenlijke huiskamer waar u als bewoner gebruik van kunt maken om bijvoorbeeld gezellig koffie te drinken of samen te eten. Op sommige dagdelen zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig in de ontmoetingsruimte, zij zorgen voor gezelligheid en activiteiten. Met een Wlz indicatie ontvangt u een nota voor de eigen bijdrage voor de zorg van het CAK. Deze vorm van zorg is vergelijkbaar met de vroegere verzorgingshuiszorg.

U bestelt de maaltijden bij Food Connect en warmt deze op in uw eigen appartement of in de gezamenlijke huiskamer om deze vervolgens gezamenlijk te nuttigen. Eens per maand wordt er door de Qualicateraar een buffet verzorgd waarbij een ieder tegen vergoeding kan aanschuiven. Tevens wordt er eens per maand gekookt door vrijwilligers en bezoekers van De Passerel. Ook hier kunnen bewoners van de appartementen tegen vergoeding aan deelnemen. Voor de broodmaaltijden krijgt u op maandag, woensdag en vrijdag de ingrediënten op het appartement gebracht. Er is keuze uit wit- of bruin brood, krentenbrood, crackers, beschuit en ontbijtkoek. Tevens is er overvloedig keus uit zoet beleg, vleeswaren, kaas (van jong tot oud), roomboter en margarine. Op vrijdag is er ook de keuze uit diverse zachte bolletjes voor het weekend.

Gastvrouw Mirjam Bij Viatence De KLaarbeek

 

Op de tweede verdieping huurt u uw appartement van Woonzorg Nederland. U maakt gebruik van de thuiszorg van Viattence, zorg is daarmee op afroep beschikbaar. U woont in een veilige beschermde woonomgeving met veel activiteiten voor ouderen in en om het gebouw. Ook hier is een ontmoetingsruimte aanwezig voor de bewoners om samen gezellig koffie te drinken. Hier kunt u terecht met een thuiszorgvraag op basis van de Zvw (zorgverzekeringswet) of met een MPT of VPT indicatie vanuit de Wlz. Alles over het huren van een zelfstandig appartement op de tweede verdieping, vindt u op de website van Woonzorg Nederland .

Bewoners op de 2e verdieping wonen zelfstandig en koken of regelen hun maaltijden en boodschappen zelf. Zij kunnen tevens tegen vergoeding deelnemen aan de open maaltijden van de Qualicateraar en De Passerel.

Wilt u weten wat het verschil is tussen kleinschalig wonen en zelfstandig wonen en wat dat voor u betekent? Neem dan contact op met Uw Viattence Consulent voor een toelichting of een rondleiding via 0578 – 668 449.

De ingang van de appartementen en dagbesteding en wijkontmoetingscentrum Het Praathuis bevindt zich aan de Roggestraat. In Het Praathuis worden verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd waar u aan deel kunt nemen, net als de bezoekers in de wijk. Voor gebruik van de dagbesteding kunt u zich bij ons aanmelden met een beschikking van de gemeente of met een Wlz Indicatie.

Daarnaast treft u hier ook het team van Viattence Vitaal aan voor behandelingen van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, de specialist ouderengeneeskunde, de diëtist, logopedist en geestelijk verzorgers. Het verpleegkundig team en de thuiszorg van Viattence komt u tegen in de wijken van Epe en Vaassen. In Het Praathuis is volop ruimte voor ontmoetingen en activiteiten. Het Praathuis heeft de beschikking over gratis Wifi voor gasten en bezoekers.

 

Logeren in De Klaarbeek in Epe

Ook zijn er op de eerste verdieping drie kleine woningen die dienen om te logeren, als tijdelijk verblijf. In deze woningen kunnen ouderen, die tijdelijk wat extra zorg nodig hebben, logeren. Hierbij kunt u denken aan een tijdelijke opname na verblijf in het ziekenhuis, gaat u daarna weer naar huis dan kunt u gebruik maken van Viattence Thuiszorg.

Diana van Ommen is teamleider van De Klaarbeek in Epe.

Diana van Ommen teamleider

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wonen in De Klaarbeek, klik dan op onderstaande afbeelding voor de brochure. Voor een goede indruk kunt u ook een afspraak maken voor een rondleiding samen met Uw Viattence Consulent via 0578 – 668 449 of per e-mail info@viattence.nl.

Klik op onderstaande afbeelding voor een inkijk in de brochure van De Klaarbeek:

locatieleaflet Viattence De Klaarbeek

Zorgkaart Nederland

Wat anderen over ons zeggen:

Het personeel doet zijn uiterste best om het iemand naar de zin te maken”.

“Mijn moeder woonde helaas maar kort in de Klaarbeek. Ze had het er goed. De verzorging was lief en respectvol, doch kordaat. Samenwerkingsgericht als het gaat om mantelzorgers. De faciliteiten zijn meer dan in orde”.

“De afspraken verlopen erg goed. Ik merk dat mijn vader het hier naar zijn zin heeft. Het stelt mij gerust dat mijn vader in goede handen is. De mentaliteit van de medewerkers vind ik erg goed. Ze zijn begaand en ze proberen het iedereen het naar hun zin te maken. Het is kleinschalig wonen en er wordt hier vers gekookt. Mijn vader en de andere bewoners worden betrokken bij het koken“.

Wilt u alle waarderingen, bekijken, klik hier

Wilt u zelf een waardering plaatsen, klik hier

Knop Klik hier voor locatieadres

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat