A A A

Praktijkroute Verzorgende IG (BOL)

Heb je altijd al in de ouderenzorg willen werken maar heeft je leven een andere wending genomen? Het is nooit te laat! Laat je nu omscholen tot Verzorgende IG en leer in de praktijk hoe je onze bewoners en cliënten de zorg en ondersteuning kunt bieden die zij wensen. Na afronding van de praktijkroute Verzorgende IG (BOL) ben je verzekerend van een baan bij Viattence. Zorgen doen we samen! Doe jij mee?

Praktijkroute Verzorgende IG Bol

“Het voordeel van de praktijkroute is dat je het vak leert bij een van de koplopers in de ouderenzorg”, aldus Hester Hauer, opleider bij Viattence. “Wij bieden mensen die zich willen omscholen een praktijkplaats zodat zij het geleerde direct kunnen toepassen. Zo brengen wij theorie en praktijk heel dicht bij elkaar. De duur van de opleiding is, afhankelijk van vooropleiding en ervaring, 2 tot 3 jaar. Deelnemers krijgen een stage- en reiskostenvergoeding, maar hebben ook de mogelijkheid om betaald vakantiewerk te doen of alvast met betaalde weekenddiensten te starten. Voor iedereen is dit een win-win-situatie: meer handen, blije bewoners, veel werkplezier”.

 

 

Jesse van de Berg en Jolanda Schoonhoven namen de stap al naar de praktijkroute.

Jesse van de Berg: “Zo’n 5 jaar geleden kwam ik in aanraking met de zorg, door het ziekbed van mijn moeder. Dat maakte veel indruk op mij en ik besloot vakantiewerk te gaan doen in de ouderenzorg. Wat haalde ik daar veel voldoende en waardering uit! Ik besloot mij om te scholen tot helpende. En dat bleek een juiste beslissing, want helpen, zorgen en liefhebben, dat is wat ik heel graag doe. Dit is echt werk naar mijn hart; de lach op het gezicht van mijn cliënten als ik ben geweest is onbetaalbaar. Daar doe ik het voor.

Sinds vorig jaar zijn de eisen die gesteld worden aan medewerkers in de zorg gewijzigd. Voor mij een reden om mijn horizon te verbreden en de opleiding Verzorgende IG te gaan doen. Het voordeel is dat je gemiddeld 24 uur op de afdeling aanwezig bent, waardoor je alles wat je leert direct in de praktijk brengt. Daarbij word ik heel goed begeleid door Viattence. De BOL opleiding past prima in mijn huidige leven, want ik overleg over de dagen dat ik beschikbaar ben. De stagevergoeding die ik krijg neem ik voor lief, want de zorg is mijn passie en roeping! “

 

Jolanda Schoonhovenjolanda-schoonhoven_praktijkleren_april-2017

“Mijn naam is Jolanda Schoonhoven en ik ben 44 jaar. Vier jaar geleden was ik medewerker debiteurenbeheer bij een groot vervoersbedrijf, maar ik twijfelde of ik dat wel mijn hele leven wilde blijven doen. Ik ben op zoek gegaan naar iets dat meer bij mij zou passen. Doordat ik veel voor mijn ouders heb gezorgd, dacht ik dat werken in de zorg misschien wel iets voor mij zou zijn.  Het zorgen zat er behoorlijk in en het zakelijk bezig zijn begon mij een beetje op te breken.

In 2016 kreeg ik van Viattence de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Het was heel spannend maar vanaf de eerste dag dat ik werkzaam was in de zorg voelde het goed. Het aandacht geven aan de bewoners, het zorgend bezig zijn, maar ook een dag in de week naar school; alles vind ik fijn om te doen. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om mij volledig om te scholen en in de zorg aan de slag te gaan. Geen moment heb ik het gevoel gehad dat ik iets miste in het werk of dat ik weer terug zou willen naar de administratieve kant. Over ongeveer 1,5 jaar hoop ik de opleiding af te ronden en Verzorgende IG te zijn”

Informatie over Praktijkroute Verzorgende IG Bol

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vacature.

Heb je nog vragen neem dan contact op met Hester Hauer-Leijenaar, h.leijenaar@viattence.nl

 

 

 

 

 

 

← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat