A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Uw woonzorg wens

Wonen én zorg in het verpleeghuis bij Viattence

Viattence is er voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar toch graag zo dicht mogelijk bij huis en het sociale netwerk willen wonen. Wij bieden u een veilig thuis in één van de Viattence woonzorglocaties. Daar bieden wij verpleeghuiszorg, volledig gebaseerd op uw wensen. Wij hebben woonzorglocaties in Wezep, Heerde, Epe en Vaassen. Uw woonzorgwens is voor ons bepalend.

Bekijk onze brochure  Bekijk de actuele wachtlijst

 

Epe

De Klaarbeek 

De Nieuwe Antoniehof

 

Heerde

Hofje Wendakker

Korteslag 

 

Vaassen

De Speulbrink 

 

 

Wezep

Turfhorst 

Veldheem

Weidebeek 

 

Uw woonzorgwens

Bij Viattence blijft u in een bekende omgeving wonen en krijgt u de zorg waar u behoefte aan hebt. U blijft genieten van de dagelijkse dingen van het leven. Hierbij neemt u uw eigen beslissingen; wij ondersteunen u waar nodig. Bezoek is op elk moment van de dag welkom. U hebt uw eigen woning of kamer. Daarnaast zijn er diverse gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen. Wij streven ernaar om samen met uw familie en vrijwilligers van iedere dag een waardevolle dag te maken.

Verzorgende Viattence met bewoner in gesprek op het terras

 

 

Voor ouderen met dementie of lichamelijke klachten, ook voor echtparen en partners

Wij bieden woonruimte met zorg aan ouderen met een lichamelijke beperking, maar ook aan ouderen met een psychogeriatrische of sociale beperking, bijvoorbeeld mensen met dementie. Voor zowel lichte zorg tot en met verpleeghuiszorg kunt u bij Viattence terecht. Bovendien bieden wij steeds vaker zwaardere zorg in onze kleinschalig wonen locaties. Dit combineren wij met kennis van complexe zorgvragen die nu eenmaal horen bij het ouder worden, het team van Viattence Vitaal biedt daarbij allerlei vormen van behandeling. Om te komen wonen in een van de locaties is een indicatiestelling ‘verblijf en/of behandeling’ nodig, uw Viattence Consulent helpt u bij het aanvragen van een indicatie. Wij bieden ook wonen met zorg voor echtparen of partners, zo kunt u ook bij een zwaarder wordende zorgvraag gewoon samen blijven wonen.

Verzorgende Viattence zorgt voor goede zit client

 

Zorgafspraken en zorgleefplan

Met u en uw familieleden maken wij afspraken welke zorg en ondersteuning wij u gaan bieden. Met deze afspraken stemmen wij de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk af op uw situatie en uw woonzorgwens. De afspraken leggen wij vast in een zorgleveringsovereenkomst en in het zorgleefplan, bij Viattence noemen we dit ‘mijn leefplan’, het gaat immers om u. Belangrijke persoonlijke gegevens leggen wij bovendien vast in een Elektronisch Cliëntendossier. Samen bespreken we of de zorg en ondersteuning aan uw verwachtingen voldoet en stellen we de afspraken bij indien nodig. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een cliëntondersteuner. U kunt zelf kiezen van wie u cliëntondersteuning wilt ontvangen en rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie. Meer informatie hierover treft u aan in onderstaande folder:

folder cliëntondersteuning Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Vergoedingen voor zorg en wonen

In een woonzorginstelling woont u én ontvangt u zorg van het verpleeghuis. Het wonen in een woonzorginstelling wordt vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) vergoed. Viattence is een woonzorginstelling en levert persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, behandeling en verblijf. Voor zorg en ondersteuning die onder de Wlz valt, betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. Deze betaalt u maandelijks en de hoogte van deze wettelijke eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Viattence heeft hier geen invloed op. Informatie over de wettelijke eigen bijdrage voor het verpleeghuis en de manier waarop deze geïnd wordt, vindt u op de website van het CAK. Over het aanvragen van een Wlz-indicatie voor het verpleeghuis heeft het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) een brochure opgesteld met handige tips en een handig filmpje op de site van Wet langdurige zorg.

 

Aanvullende diensten van Viattence

Voor aanvullende diensten die u kunt afnemen bij Viattence (dit zijn diensten die niet onder de WLZ, WMO of Zorgverzekeringswet vallen) heeft Viattence een prijslijst opgesteld, zodat u zelf kunt kiezen waar u gebruik van wilt maken. Denk hierbij aan denken aan kledingreparatie of wassen. Zo heeft u direct inzicht in eventuele kosten! Klik op onderstaande prijslijst voor het maken van een juiste keuze die bij u past:

 

Meer informatie over onze wasservice   Viattence en uw was

Praktische tips

Hieronder geven we u enkele praktische tips die u kunt gebruiken als u bij ons komt wonen:

  • Het zorgkantoor van Zilveren Kruis heeft met medewerking van Viattence een brochure uitgegeven : Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis
  • Indien u met een Wlz indicatie bij ons komt wonen, kunt u gebruik maken van de collectieve inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering van Viattence, bekijk de toelichting op deze verzekering en opzegformulier voor uw eigen verzekering voor het maken van een keuze. Let hierbij goed op het verzekeren van waardevolle goederen of sieraden, u bent hiervoor zelf verantwoordelijk. (de versie van is nog actueel wordt in 2020 aangepast)
  • Bekijk ook de informatie die staat op www.hetcak.nl en www.ciz.nl
  • Bekijk onze pagina met meer informatie over dementie.
  • Onze grotere locaties beschikken over gratis Wifi voor gasten en bezoekers.

—————————————————————————————————————————————

Contact met Viattence

Ouderen wonen graag bij Viattence, dit betekent dat wij soms wachtlijsten hebben voor sommige locaties. Uw Viattence consulent kan u daar meer over vertellen. We horen graag wat uw woonzorgwens is. Maak daarom gerust een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek of een rondleiding in een van onze locaties. Neem hiervoor telefonisch contact op met 0578-668 449 of mail naar info@viattence.nl. U bent van harte welkom!

 

Wilt u altijd op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in en rondom Viattence, vrije plaatsen of wachtlijsten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief 
Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat