Contrast
Contact

Thuiszorg

Thuis. Ook wanneer u ouder wordt, is dit de plek waar u het liefste bent. En wilt blijven. Ook wanneer u hulp nodig hebt. Dat begrijpen we bij Viattence maar al te goed. Het is daarom fijn dat er veel mogelijkheden zijn om op een prettige manier in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen. Door de betrokkenheid van uw naasten, de inzet van hulpmiddelen of bijvoorbeeld nieuwe zorgtechnieken. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Is er toch aanvullende zorg nodig? Viattence ondersteunt graag waar nodig. Bijvoorbeeld met dagbegeleiding, specialistische zorg, huishoudelijke hulp of thuiszorg. Waarbij het uitgangspunt altijd is dat u zelf in de regie bent en we samen kijken hoe u zo prettig en zelfstandig mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Voorkomen is beter dan genezen

In Nederland wonen steeds meer ouderen. Daarnaast zijn er minder mensen die zorg kunnen verlenen. Dit betekent dat we samen de verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk gezond blijft, we elkaar helpen waar mogelijk en we de zorg inzetten waar het echt nodig is. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Goede voeding, voldoende beweging en sociale contacten helpen hier onder andere bij. Viattence werkt nauw samen met lokale partners om ouderen hierbij te helpen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van Buurtpunten waar u terecht kunt voor een kop koffie en activiteiten. Of een beweegroute in de wijk waar u oefeningen kunt doen. Maar ook onze behandelaren van Viattence Vitaal ondersteunen u graag wanneer nodig om fit en vitaal te blijven. Zorgen doen we samen!

Welke ondersteuning heeft u thuis nodig?

Onze consulenten staan voor u klaar om het antwoord te vinden op deze vraag. Wat kunt u zelf doen, wat kunnen uw naasten doen, welke (technische) hulpmiddelen zijn er, welke financiering is er mogelijk? Is er aanvullende zorg nodig, dan schakelen zij een wijkverpleegkundige in die bij u thuis komt om samen met u uw zorgbehoefte in kaart te brengen. Viattence ondersteunt met de hieronder genoemde thuiszorg in de regio Epe, Vaassen, Wezep en Heerde:

 • Preventie & behandeling

De behandelaren van Viattence Vitaal weten alles van de veranderingen en uitdagingen die horen bij het ouder worden. Uw wensen en uw welbevinden staan centraal. Met Viattence Vitaal kunt u rekenen op deskundig advies dat bij u en uw situatie past. Preventief en op het moment dat zorg nodig is.

 • Begeleiding

In alle fasen van het ouder worden kan Viattence u ondersteunen. Dit begint bij goede begeleiding. Wat heeft u nodig en wie of wat heeft u hierbij nodig? Krijgt u te maken met dementie? Dan kunt u terecht bij de Casemanagers Dementie die begeleiding bieden aan u en uw naasten.

 • Huishoudelijke hulp

Wanneer bijvoorbeeld het stofzuigen of bedden opmaken niet meer lukt en ook uw naaste omgeving hier niet (voldoende) bij kan helpen, staat Viattence voor u klaar om uw thuis prettig en leefbaar te houden d.m.v. huishoudelijke hulp.

 • Persoonlijke verzorging en verpleging

De vakkundige en vertrouwde zorgmedewerkers van Viattence bieden hulp bij persoonlijke hygiëne, ondersteuning bij medicatie, wondverzorging, stomaverzorging, incontinentiebegeleiding, begeleiding katheteriseren, pijnbestrijding en stervensbegeleiding.Lees meer op de pagina over persoonlijke verzorging en verpleging.

 • Opvolging personenalarmering

Viattence werkt samen met diverse alarmeringscentrales die personenalarmering bieden. Wanneer u een contract afsluit voor deze alarmering, kiest u hierbij ook van welke organisatie u zorg wilt ontvangen op het moment dat u alarm slaat. Zodra het nodig is, staat Viattence voor u klaar.

Bij Viattence kunt u rekenen op:

 • Een positieve benadering van uw situatie, met de nadruk op wat u zelf kunt of weer zou kunnen.
 • Professionele ondersteuning van vakkundige (zorg)medewerkers.
 • Vertrouwde en warme medewerkers die bijdragen aan een waardevolle dag.
 • Heldere afspraken die aansluiten op uw persoonlijke situatie.
 • Uitstekende bereikbaarheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Medewerkers die u op de juiste wijze doorverwijzen waar dat nodig is.
 • Kennis en expertise over dementie en ouderdomsklachten.
 • Samenwerking met het team van Viattence Vitaal met behandelaren en artsen.
 • Acute en vakkundige zorg bij personenalarmering.

Waarom Viattence?

Vakkundige en warme zorg
Wanneer u thuiszorg van Viattence ontvangt, kunt u vertrouwen op vakkundige en warme zorg. Zowel van de medewerkers die u direct ondersteunen als van de andere professionals en behandelaren die aanvullende zorg verlenen waar nodig. Viattence voldoet aan alle regelgeving en kwaliteitseisen en alle medewerkers zijn voldoende bekwaam om de juiste zorg te verlenen.

Kleine wijkgerichte teams
De zorg wordt georganiseerd vanuit kleine wijkgerichte teams. Dit betekent dat de collega’s elkaar snel weten te vinden en elkaar op de hoogte stellen van belangrijke dingen. We streven ernaar om zoveel mogelijk dezelfde personen in te zetten per adres, zodat de medewerkers die bij u thuis komen, bekend voor u zijn. Veelal wonen zij in uw directe woonomgeving.

Samenwerking met familie en mantelzorgers
Wij stemmen uw zorgvragen waar mogelijk af met familieleden en mantelzorgers. Tenslotte zijn zij degenen die u het beste kennen. Wij kijken eerst wat u zelf kunt, daarna wat zij voor u kunnen (blijven) betekenen en vervolgens waar Viattence kan aanvullen met slimme hulpmiddelen en zorg. Met elkaar zorgen we samen dat u kunt vertrouwen op de juiste ondersteuning.

Viattence, specialist in dementiezorg

Naast thuiszorg biedt Viattence u ook ondersteuning door middel van welzijn, dagbesteding, wonen en behandeling. Viattence is gespecialiseerd in dementiezorg. Wanneer gewenst en nodig, wordt deze kennis en ervaring ook bij de thuiszorg ingezet om te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Zorgtechnologie
Bij Viattence staat de mens centraal. Dit betekent dat we altijd kijken naar uw wensen, mogelijkheden en behoeften en laten we u zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Op deze manier blijft u het langst vitaal. Ook zijn gezonde en gelukkige medewerkers een hoge prioriteit. We willen dat zij hun tijd zo goed mogelijk kunnen besteden aan het verlenen van warme en vakkundige zorg. De inzet van zorgtechnologie biedt u en ons een uitkomst. Er worden steeds meer slimme hulpmiddelen ontwikkeld die u en de zorgcollega’s helpen. Denk bijvoorbeeld aan een automatische medicijndispenser die op de juiste tijd uw medicijnen uitgeeft of een hulpmiddel waardoor u zelf makkelijk uw steunkousen aan en uit kunt trekken. Wanneer mogelijk worden deze zorgtechnologieën dan ook ingezet. Uiteraard met een goede begeleiding van de zorgcollega’s van Viattence.

Onze consulenten weten alles van de financiering van ouderenzorg en adviseren u graag

De vergoeding van thuiszorg

De vergoeding van zorg is complex. Het meest eenvoudige is om contact op te nemen met onze consulenten. Zij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en zij helpen u graag verder. Bijvoorbeeld met het aanvragen van een indicatie of een doorverwijzing naar de juiste instantie, zodat u de zorg ontvangt die aansluit bij uw behoefte en deze ook vergoed wordt.

Bel voor een passend advies en de juiste zorgindicatie met onze consulenten op telefoonnummer 0578 – 668 449. Ook bij spoed weten zij de juiste wegen te bewandelen om direct zorg te krijgen vanuit de juiste regelgeving en financiering.

Vergoeding vanuit de Zvw, Wmo en Wlz
Vanuit de Zvw (Zorgverzekeringswet) vergoedt uw zorgverzekering allerlei kosten rondom persoonlijke verzorging, begeleiding of verpleging en alarmering. Het stellen van een indicatie door de wijkverpleegkundige valt onder de zorgverzekeringswet en onder uw basisverzekering. Viattence declareert rechtstreeks aan de zorgverzekeraar. Voor de geïndiceerde zorg hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Ook is het eigen risico niet van toepassing. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn, en bieden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke hulp. Voor ondersteuning vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage.

Heeft u een CIZ–indicatie voor de Wlz (Wet langdurige zorg)? Dan vertalen wij de indicatie samen met u in een zorgaanbod op maat zoals u het graag ingevuld ziet. Uw CIZ-indicatie bepaalt de maximale hoeveelheid en de vorm van uw zorg. Viattence declareert rechtstreeks bij het Zorgkantoor. Van het CAK (Centraal Administratie Kantoor) krijgt u een rekening voor uw eigen bijdrage die door hen berekend wordt op basis van uw inkomen en vermogen. Tip: U kunt een proefberekening maken van uw eigen bijdrage op www.hetcak.nl.

Zorg ook zonder vergoeding mogelijk
Voor de zorg en diensten die u van Viattence wilt ontvangen, maar waarvoor geen vergoeding vanuit bovengenoemde regelingen is, krijgt u maandelijks een factuur. Ook als u zorg of ondersteuning inkoopt op basis van een PGB (Persoonsgebonden budget), krijgt u zelf een factuur.

Bekijk hier een overzicht van de zorgkosten.

Wilt u weten met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben afgesloten? Bekijk hier het overzicht.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over thuiszorg? Uw Viattence Consulent of de wijkverpleegkundige is uw vaste aanspreekpunt. Zij helpen u bij het bepalen wat u zelf kunt regelen, waar u de eigen regie houdt en waar Viattence u bij ondersteunt. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, door ons te mailen of te bellen naar 0578 – 668 449.

Kom werken in de thuiszorg! Help ouderen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen!

Help mee om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving te laten wonen! Bied jij begeleiding en ondersteuning die altijd gericht is op het bevorderen van de zelfredzaamheid van de ouderen in het dorp? Kom dan het thuiszorgteam van Viattence versterken!

Het thuiszorgteam van Viattence is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste en betrokken collega's met een hart voor warme ouderenzorg. Houd jij van afwisseling en vind jij het fijn om zelfstandig te werken, maar wel met een heel team achter je? Wil je graag werken in Vaassen, Epe, Heerde of Wezep? Check dan snel onze vacatures in de thuiszorg!

Cookie instellingen

Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring. Wilt u de website bezoeken en cookies accepteren?
Lees ons privacy beleid.