A A A
Vragen over zorg? Bel ons op 0578 - 668 449 Bel ons!

Wijkverpleging

Onze wijkverpleging komt u tegen in Heerde, Epe, Vaassen en Wezep. Bij verpleegkundige hulp of verpleging staan goed opgeleide verpleegkundigen van Viattence voor u klaar. Voor verpleegkundige hulp bij u thuis heeft Viattence zelfs een mobiel verpleegkundig team. Zij hebben ervaring met vele soorten aandoeningen en verschillende stadia van ziekten. Graag leggen zij u uit hoe u het beste voor uzelf of uw familieleden kunt zorgen. De wijkverpleegkundige stelt vanaf 2015 ook de indicatie, u hoeft hiervoor niet langer naar het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Die indicatie heeft u nodig om een vorm van thuiszorg te kunnen ontvangen. Viattence biedt wijkverpleging in Heerde, Epe, Vaassen en Wezep.

Waarvoor kunt u de wijkverpleging inschakelen?

 • Indicatiestelling
 • Begeleiding bij medicijngebruik
 • Het geven van injecties en het aanleren van zelf- injecteren bijvoorbeeld bij diabetes
 • Wondverzorging
 • Stomaverzorging
 • Incontinentiebegeleiding
 • Het patientvriendelijk testen op mogelijke blaasontstekingen
 • Het begeleiden van katheteriseren
 • Pijnbestrijding
 • Stervensbegeleiding
 • Advies om te leren omgaan met uw aandoening in de dagelijkse praktijk

Wijkverpleegkundig team van Viattence

Het verpleegkundig team van Viattence bestaat uit (wijk)verpleegkundigen die samen 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar zijn op de locaties van Viattence. Daarnaast ondersteunen zij de zorgteams in de wijk van Viattence op basis van planbare zorg. Het verpleegkundig team werkt bovendien nauw samen met de behandelaars van Viattence Vitaal en de diabetes verpleegkundige. Zij is verantwoordelijk voor de totale diabeteszorg, waarbij onder andere te denken valt aan het beoordelen van dagcurves, voet- en spuitplaats controles, voorschrijven van medicatie en het geven van scholingen.

 

Team wijkverpleegkundigen Viattence

Uw wensen bepalen onze zorg, ook bij wijkverpleging

Samen met u of uw familieleden stellen we een zorgleefplan op. In het zorg(leef)plan staan de zorgvragen die u heeft, de manier waarop we daar samen aan gaan werken en het doel dat u wilt bereiken. We bekijken regelmatig of het nog actueel is. Als er wijzigingen of aanpassingen nodig zijn, dan gebeurt dat altijd in samenspraak met u. Verschillende betrokken behandelaars bespreken de zorg en behandeling die u ontvangt. Hierdoor worden deze op elkaar afgestemd. Dit gebeurt tijdens een cliëntgesprek. De afspraken worden in uw dossier vastgelegd. Als u dat wilt, kunt u of één van uw familieleden dit overleg bijwonen. Onze verpleegkundigen helpen ook graag uw mantelzorgers met advies.

Voor het eerst zorg nodig?

Heeft u voor het eerst zorg of wijkverpleging nodig? Neemt u dan contact op met Viattence, bel voor een goed advies met Uw Viattence Consulent op 0578 – 668 449.

 

Aanmelden nieuwsbrief
← Vorige Stap

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor het opnemen van contact met Viattence. Wij zullen deze e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Uw Viattence Consulent
0578 - 668 449

A.u.b. geef een geldige naam, email en vraag.

Aangedreven door LivelyChat